Rastislav Búgel Futbal

Je to potvrdené: Nováčikom v najvyššej futbalovej súťaži bude po troch rokoch FC Nitra

Potvrdené, postupujúcim klubom z II. ligy do slovenskej futbalovej Fortuna ligy 2017/2018 sa stal FC Nitra. Rozhodlo o tom stredajšie zasadnutie Prezídia Únie ligových klubov (ÚLK).

Ilustračný obrázok k článku Je to potvrdené: Nováčikom v najvyššej futbalovej súťaži bude po troch rokoch FC Nitra
Foto: Rastislav Búgel

„Prezídium Únie ligových klubov na svojom stredajšom rokovaní v zmysle súťažného poriadku jednomyseľným hlasovaním odsúhlasilo zaradenie FC Nitra do Fortuna ligy. Vychádzali sme zo správy Licenčnej komisie Slovenského futbalového zväzu, ktorá odporučila zaradiť do Fortuna ligy FC Nitra ako druhé mužstvo konečnej tabuľky II. ligy, keďže víťaz tejto súťaže FC VSS Košice podmienky skráteného licenčného konania nesplnil,“ citoval oficiálny portál ÚLK prezidenta ÚLK Ivana Kozáka.

Návrat po troch rokoch

Nitriansky klub sa medzi slovenskú futbalovú elitu vracia po troch rokoch, naposledy v slovenskej najvyššej súťaži účinkoval v sezóne 2013/2014. V úvodnom kole nového súťažného ročníka sa stretne s úradujúcim majstrom MŠK Žilina. Dovtedy však ešte bude musieť nováčik zrealizovať úpravy, aby mohol hrať domáce zápasy Fortuna ligy na svojom štadióne.

Časť sezóny v Zlatých Moravciac

„Štadión v Nitre skontrolovala Komisia pre štadióny a ihriská SFZ, ktorej zistenia boli prezentované na dnešnom Prezídiu ÚLK. FC Nitra má termín na odstránenie nedostatkov do 13. júla. Predseda predstavenstva klubu Marián Valenta nás zároveň informoval, že Nitra požiada o výnimku z licenčnej smernice na vyhrievaný trávnik s tým, že jeho rekonštrukcia by sa mohla začať už v priebehu jesennej časti sezóny. V takom prípade by Nitra odohrala niekoľko domácich stretnutí v náhradnom dejisku v Zlatých Moravciach, ale na jar by už mala k dispozícii štadión spĺňajúci všetky základné kritériá pre Fortuna ligu,“ povedal výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM