Rastislav Búgel Futbal

Jarná časť futbalovej Corgoň ligy: Boje o záchranu s ťažším štartom, ale skvelým pokračovaním

Futbalisti FC Nitra vstupovali do jarnej časti našej najvyššej futbalovej súťaže s jasným cieľom. Ambície o udržanie v súťaži naberajú jasnejšie kontúry.

Ilustračný obrázok k článku Jarná časť futbalovej Corgoň ligy: Boje o záchranu s ťažším štartom, ale skvelým pokračovaním
Zdroj: Webnoviny.sk

Pred začiatkom jarnej časti našej najvyššej futbalovej súťaže to s klubom spod Zobora vôbec nevyzeralo ružovo. Klub bol beznádejne posledný, a to mu ešte po základnej časti majú odrátať 3 body za zápas s Trnavou. Práve s týmto tímom začala Nitra aj boje o záchranu. Prvá štvorica zápasov však pre FC Nitra nedopadla podľa očakávaní.

20. kolo: Trnava – Nitra 2:0

21. kolo: Nitra – Slovan 0:3

22. kolo: Senica – Nitra 2:1

23. kolo Trenčín – Nitra 3:0

Tréner Jozef Vukušič nevedel nájsť recept, ktorý by jeho zverencom pomohol. Zmeny a úpravy v zostave však zrejme priniesli svieži vietor do plachiet FC Nitra. Futbalisti spod Zobora v 24. kole hostili Ružomberok a súrne už potrebovali ukoristiť dajaký bod. Bodovať sa im podarilo naplno a za stavu 3:0 sa tešili z plného bodového zisku. V 25. kole čakalo na Vukušičovich zverencov poriadne derby. Hráči cestovali do Zlatých Moraviec a napokon sa domov vracali s ďalším bodovým ziskom. Neskôr prišla remíza na myjavskom trávniku a dve dôležité víťazstvá s Banskou Bystricou a Žilinou. Nitra tak v piatich zápasoch stratila iba jediný bod a všetko tak nasvedčuje hernej pohode v nitrianskej kabíne. Nitra momentálne figuruje na ôsmom mieste, za tímom Zlatých Moraviec zaostáva iba o jeden bod. Záchrana v najvyššej súťaži tak zdá sa nie je nereálnou úlohou.

Nitru čaká ešte päť previerok. Pokiaľ by zverenci trénera Vukušiča dokázali súperom ešte dajaké body ukoristiť, záchrana by im uniknúť nemala. Čierneho Petra má momentálne v rukách posledná Trnava s 25 bodmi.

1 Slovan 52

2 Senica 46

3 Košice 42

4 Trenčín 41

5 Ružomberok 38

6 Žilina 35

7 Z.Moravce 32

8 Nitra 32

9 B.Bystrica 31

10 Myjava 30

11 Prešov 28

12 Trnava 25

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM