Rastislav Búgel Hokej

Ján Plandora pred štartom extraligy: Klub chce obhájiť bronz!

Základná časť vyvrcholí zápasmi 54. kola v utorok 4. marca 2014, osem tímov postúpi do play-off. Pre deviate mužstvo tabuľky sa sezóna skončí, klub z 10. miesta čaká baráž.

Ilustračný obrázok k článku Ján Plandora pred štartom extraligy: Klub chce obhájiť bronz!
Foto: Rastislav Búgel

Najvyššia slovenská hokejová súťaž vstupuje do svojej 21. sezóny. Počas letnej prestávky sa udialo v Tipsport extralige viacero zmien, ale formát súťaže a menoslov účastníkov zostal oproti poslednej sezóne rovnaký. Opäť bude hrať desať klubov (Zvolen, Košice, Nitra, Piešťany, Poprad, Skalica, Trenčín, Banská Bystrica, Žilina, Martin) a reprezentácia do 20 rokov.

Obmedzené financie

Kluby sa musia prispôsobiť dobe a budú pracovať s obmedzenými financiami. Súčasná ekonomická kríza im nedovoľuje, aby príliš vyskakovali. Všetky kluby by mali sezónu dokončiť. V posledných dňoch vyrovnali či už formou splatenia alebo dohody o splátkových kalendároch všetky svoje finančné záväzky voči veriteľom. Bez toho by nemohli kluby začať novú sezónu.

Okrem sponzorov medzi najväčších podporovateľov hokeja patria mestské samosprávy, ktoré mnohým klubom financujú prevádzku zimných štadiónov.

Hracie časy

Hracími dňami budú utorok, piatok a nedeľa. V Martine, Žiline, Poprade, Skalici a v Nitre sa budú v pracovných dňoch začínať zápasy o 17.00 h, v Košiciach, Piešťanoch, Zvolene a v Bratislave (HK Orange) o 18.00 h a v Trenčíne a Banskej Bystrici o 17.30 h. Cez víkend a vo sviatok sa všade s výnimkou Piešťan (18.00) a Banskej Bystrice (16.30) bude začínať o 17.00 h.

Aj počas Olympiády

Súťaž sa bude hrať aj počas zimných olympijských hier 2014 v Soči. „V deň, keď bude hrať Slovensko, extraliga nebude. Sme dohodnutí s predstaviteľmi klubov, že ak slovenský tím bude postupovať ďalej, prispôsobíme tomu naše ďalšie kroky. Aj keby bol na ZOH hráč z extraligy, jeho klub nastúpi riadne na zápas,“ uviedol riaditeľ spoločnosti Pro Hokej Vladimír Paštinský.

Cieľom je obhájiť

Ján Plandora (podpredseda predstavenstva HK Nitra): „Tretie miesto v minulej sezóne považujeme za úspech a pokračujeme s rovnakou trénerskou dvojicou. Do obrany sme získali výraznú posilu – Dušana Mila. Útok sme čiastočne omladili, angažovali sme hokejistov do 22 rokov. Verím, že minimálne obhájime pozície z minulej sezóny.“

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM