Lucia Lauková Správy

Jaguar spolupracuje s komunitami: Prostredníctvom dobrovoľníkov chce pomáhať aj v Nitre

Zamestnanci spoločnosti Jaguar Land Rover sa ako dobrovoľníci zapojili do projektov Naše mesto. Podobnú činnosť plánuje vedenie automobilky zaviesť v blízkosti budúceho nitrianskeho závodu.

Ilustračný obrázok k článku Jaguar spolupracuje s komunitami: Prostredníctvom dobrovoľníkov chce pomáhať aj v Nitre
Zdroj: TASR

Spoločnosť Jaguar Land Rover podporila dva komunitné projekty v Nitre. Počas uplynulého víkendu sa zamestnanci spoločnosti spojili s mestom Nitra, spoločnosťou MH Invest a Nadáciou Pontis, aby sa v rámci národného dňa dobrovoľníctva zapojili do projektov Naše mesto.

Podporili Naše mesto

„Dvanásť zamestnancov firmy pomohlo revitalizovať nitriansky Hidepark i komunitné centrum. Celý priestor upratali a vyčistili od odpadkov. V mestskej časti Dražovce zasa vysadili 760 kríkov, čím prispeli k skrášleniu životného prostredia miestnych obyvateľov a turistov,“ informovala hovorkyňa firmy Stephanie Jones. Prevádzkový riaditeľ nitrianskeho závodu potvrdil, že Jaguar Land Rover úzko spolupracuje s komunitami v blízkosti svojich výrobných závodov na celom svete, to isté bude platiť aj na Slovensku. „Dni dobrovoľníckej práce sú len jedným zo spôsobov, ako to chceme robiť.“.

Miliardová investícia

Jaguar Land Rover potvrdil svoj zámer postaviť výrobný závod v Nitre koncom minulého roka. Slovensko si firma vybrala ako miesto svojho ďalšieho výrobného závodu po dôkladnej analýze viacerých miest na svete vrátane krajín Európskej únie, Mexika a USA. „Odvtedy už takmer 40 000 ľudí prejavilo záujem o prácu v novom závode, ktorý bude mať približne 2800 zamestnan­cov,“ skonštatovala Jones. Firma investuje do výstavby závodu v nitrianskom priemyselnom parku 1,5 miliardy eur. Prvé vozidlá opustia výrobnú linku koncom roka 2018.

Nárast predaja

Spoločnosť Jaguar Land Rover počas uplynulých piatich rokov zdvojnásobila svoj predaj a počet zamestnancov, viac ako trikrát zvýšila obrat a investovala vyše 12 miliárd britských libier (15,091 miliardy eur) do novej výroby a kapitálových výdavkov. Počas prvých štyroch mesiacov tohto roka predala spoločnosť 200 154 vozidiel, čo je viac ako 24-% nárast v porovnaní s rovnakým obdobím uplynulého roka. Okrem výstavby nového závodu na Slovensku začala firma výrobu Range Rover Evoque a Land Rover Discovery Sport v Číne, takmer dokončila svoj závod v Brazílii, dohodla nové výrobné partnerstvo so spoločnosťou Magna Steyr v Rakúsku a predstavila tri nové vozidlá pre svoj nový montážny závod v Indii.

Môže vás zaujímať:

Výstavba strategického parku si vyberie daň: Kvôli cestám pre Jaguar chcú odstrániť dreviny v hodnote viac ako milión eur

Záujem o prácu v automobilke Jaguar Land Rover rastie: Cez internet sa prihlásilo takmer 40-tisíc ľudí

Pracovníkov pre Jaguar bude pripravovať SOŠ polytechnická: O TIETO odbory má najväčší záujem!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM