Lucia Lauková Správy

Išlo o minúty: Nitrianski policajti sprevádzali do nemocnice rodiacu ženu

Novopečeným rodičom sa v nitrianskej nemocnici narodilo zdravé dieťatko. K šťastnému koncu prispeli aj dvaja nitrianski policajti.

Ilustračný obrázok k článku Išlo o minúty: Nitrianski policajti sprevádzali do nemocnice rodiacu ženu
Zdroj: TASR

Nitrianska polícia prijala v utorok 14. novembra prekvapivý e-mail. Šťastný novopečený otec v ňom opisuje cestu na pôrodnicu s rodiacou manželkou a ďakuje dvom policajtom z Obvodného oddelenia Policajného zboru v Nitre, ktorí mu boli nápomocní. Informovala nás o tom krajská policajná hovorkyňa, Renáta Čuháková.

„Dobrý deň. Chcel by som sa touto cestou veľmi pekne poďakovať dvom policajtom z PZ v Nitre, pánovi Kalapovi a pánovi Ondruškovi. Dnes v noci okolo 02:00 mi manželka začala nečakane rodiť sama doma v značných bolestiach a krvácaniu. Bol som v práci v nočnej, po mojom presune domov som ju naložil do auta a rýchlo sme sa ponáhľali do Fakultnej nemocnice v Nitre. Túto hliadku sme stretli po ceste a požiadali o rýchle sprevádzanie do nemocnice, nakoľko sa stav zhoršoval a nebol čas čakať na sanitku RZP, išlo o minúty… Okamžite nám podali pomoc a sprevádzali nás doprovodom do nemocnice. Vďaka ich profesionálnemu prístupu a ochote pomôcť sa nám dnes o 03:27 narodil zdravý syn. Ešte raz veľká vďaka pánovi Kalapovi a pánovi Ondruškovi za ich obetavú pomoc a prácu. Celému kolektívu PZ, ale najmä týmto dvom policajtom prajem všetko dobré. ĎAKUJEM!!!“

Ako prezradila policajná hovorkyňa KR PZ v Nitre, Renáta Čuhákoáv, policajti so skromným úsmevom odmietli medializáciu. „Tešia sa však, že mohli zabezpečiť rýchly dojazd rodiny do nemocnice a nepriamo sa tak podieľať na tomto rýchlom pôrode,“ povedala policajná hovorkyňa a zároveň dodala, že poďakovanie patrí Jánovi Kalápovi a Lukášovi Ondruškovi z Obvodného oddelenia Policajného zboru v Nitre.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM