Lucia Lauková Správy Samospráva

Investičné akcie v Nitre: Radnica má pripravených takmer 7 miliónov eur

Nitra investuje do bytovej výstavby, školstva i budovania kanalizácie. Peniaze na realizáciu projektov získalo mesto z viacerých zdrojov.

Ilustračný obrázok k článku Investičné akcie v Nitre: Radnica má pripravených takmer 7 miliónov eur
Zdroj: TASR

Nitrianska radnica pripravuje investície za takmer sedem miliónov eur. Smerovať budú do bytovej výstavby, do školstva i na opravu a stavbu kanalizácie.

Zdroje financovania

Peniaze na realizáciu investičných akcií získalo mesto z viacerých zdrojov. „Zapájame nevyčerpanú časť úveru z roku 2017 v hodnote 3,7 milióna eur a tiež vyše 600 000 eur zo Štátneho fondu rozvoja bývania, ktoré pôjdu na stavebné práce na bytovom dome na Hlbokej ulici," uviedol prednosta mestského úradu Igor Kršiak. Ako doplnil, investície bude mesto hradiť aj z nového, vyše dvojmiliónového úveru. Ďalšie zdroje na financovanie investícií získala radnica aj vďaka zvýšeniu príjmov z daní o vyše 1,4 milióna eur.

Milióny do kanalizácie

Mesto chce viac ako dva milióny eur investovať do výstavby a opráv kanalizácie v rôznych mestských častiach. Vyše 2,5 milióna eur má smerovať do materských škôl (MŠ). Z tejto sumy plánuje magistrát použiť 1,9 milióna eur na dofinancovanie výstavby MŠ Dobšinského, 430 000 eur na rekonštrukciu budovy MŠ Beethovenova a 280 000 eur na energetické zhodnotenie objektu MŠ Štiavnická. Na opravy ďalších školských budov vyčlenilo mesto 850 000 eur.

Ďalšie projekty

Radnica dá okrem toho 270 000 eur na opravu komunikácií na Nábreží mládeže a na Škultétyho ulici. Na výstavbu nového cintorína na sídlisku Chrenová pôjde 750 000 eur. Ďalších 200 000 eur bude smerovať na investície v mestskej časti Diely a 250 000 eur na projektovú prípravu ďalších investičných akcií.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM