Peter Klimant Krimi

Internetový podvodník úradoval v Nitrianskom kraji: Žena (70) prišla o tisíce eur!

Muži zákona odhalili v Nitrianskom kraji prípad dôchodkyne, ktorá sa prostredníctvom internetu skontaktovala s neznámym mužom. Ten ju podľa slov polície obral o tisíce eur.

Ilustračný obrázok k článku Internetový podvodník úradoval v Nitrianskom kraji: Žena (70) prišla o tisíce eur!
Zdroj: TASR

Podvod v Nitrianskom kraji. Neznámy muž podľa polície prostredníctvom internetu obral dôchodkyňu (70) o tisíce eur. „Údajný americký vojak bojujúci v Sýrii Michael Dosier písal seniorke, že utrpel v boji zranenia a preto musí zo služby odísť. Pochválil sa, že za službu v armáde dostane 2 000 000 dolárov. Po čase sa posťažoval, že jeho syn mal autonehodu a on by na jeho liečbu potreboval požičať peniaze,“ vyjadrila sa krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Ako ďalej Čuhákova uviedla, žena (70) nezaváhala a postupne mu od januára do mája poslala viac ako 10 000 eur. „Muž ju dokonca požiadal o založenie si účtu v jednej z pobočiek známej banky v Londýne, na ktorý jej bude hotovosť vrátená,“ povedala Čuháková, podľa ktorej polícia zistila, že Michael Dosier je fiktívna osoba, ktorá na sociálnej sieti vystupuje aj ako Dosier Wintord, Jack Dosier, John Perker alebo Wright Tucker.

„Operatívno-pátracou činnosťou bolo zistené, že takýto fiktívni vojaci oslovujú hlavne vdovy a rozvedené a osamelé ženy, u ktorých si získajú dôveru a následne ich pod zámienkou spoločného života v blahobyte pripravia o celoživotné úspory,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa, podľa ktorej má polícia informácie o tom, že takto oslovených žien je v našom regióne viac, pričom vraj fiktívne osoby vystupujú na internete ako vojaci, kapitáni a námorníci.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM