Tlačové správy

Internetová zoznamka je budúcnosťou

Zdá sa vám to ako príliš veľkolepé vyjadrenie? Je to možné, ale to sú všetky predpovede budúcnosti. Predstavte si, ako sa tvárili ľudia v koncom 19. storočia, keď si prečítali vízie o tom, že človek raz poletí do vesmíru.

Ilustračný obrázok k článku Internetová zoznamka je budúcnosťou
Zdroj: TASR

Jasné, porovnávať let do vesmíru s online zoznamkou nie je úplne fér, ale všetko nasvedčuje tomu, že zoznámenie sa cez internet je skutočne budúcnosťou ľudských vzťahov. Prečo?

Pozrite sa na čísla

Vo Veľkej Británii sa zaoberali internetovou zoznamkou a dostali niekoľko zaujímavých čísel. Dnes sa viac ako 50 % mladých párov do 20 rokov zoznámi online. Zdá sa vám toto číslo príliš vysoké? Pripravte sa na to, že podľa tejto štúdie sa o 15 rokov zoznámi online viac ako 50 % celkovej populácie. Samozrejme, týka sa to iba Veľkej Británie, ale my nemáme ani najmenší dôvod si myslieť, že Slovensko ako súčasť vyspelej Európy bude mať diametrálne odlišné čísla.

Táto zem nie je iba pre mladých

Zem internetovej zoznamky však nie je iba pre mladých. Stále viac a viac ľudí vo veku od 55 do 64 rokov hľadá svoju spriaznenú dušu online. Už to nie sú iba obľúbené seniorské pobyty či kluby, kde sa mohli starší ľudia spoznávať. Napríklad štúdia v USA ukázala, že v roku 2013 využívalo online zoznamku iba 6 % ľudí tejto vekovej kategórie. No v roku 2015 sa ich počet zdvojnásobil, aj to dáva za pravdu tomu, že v roku 2031 by sa naozaj polovica párov všetkých vekových kategórii mohla zoznámiť online.

Prečo je to fenomén

Internetová zoznamka sa stala fenoménom aj preto, že na nej môžete stretnúť ľudí z úplne iných kruhov, v akých sa pohybujete. Takže ak máte náročné zamestnanie, po ktorom si chodíte zacvičiť, potom si uvaríte večeru, pozriete si seriál a idete spať, máte šancu tam stretnúť človeka, ktorý funguje na voľnej nohe a nemá žiadne záväzky. V skutočnom živote by ste ho len sotva stretli, keď máte takéto zabehané obyčaje. Internetová zoznamka vám pomáha vybočiť z vašich zabehnutých koľají. Dáte jej šancu?

foto: ilustračné

Zdroj: Seocentrum.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM