Rastislav Búgel Basketbal

Inter prerušil semifinálovú sériu v piatom zápase: Nitra si zahrá iba o bronz

Nitrianskym basketbalistom sa v piatom semifinálovom zápase nepodarilo znížiť stav série. O titul tak zabojuje Inter Bratislava

Ilustračný obrázok k článku Inter prerušil semifinálovú sériu v piatom zápase: Nitra si zahrá iba o bronz
Foto: Rastislav Búgel

Do zápasu sa lepšie dostali hostia. Po niekoľkých minútach viedli o jeden bod (8:9). Nitra sa snažila z plných síl, no Inter dobehnúť nedokázala. Po prvej štvrtine si hostia pripísali mierny náskok (12:14). Basketbalisti spod Zobora nezvládli ani úvod do druhej desaťminútovky. Za stavu 12:19 si domáci tréner Ľubomír Urban zobral oddychový čas. Hosťujúci hráči predvádzali famóznu streľbu spoza trojkového oblúka. Nitrania tak museli pomaly doťahovať. Nitrania sa konečne dostali do vedenia a postupne sa od súpera odpútali o sedem bodov (37:30). Následne domáci niekoľko krát prepadli v obrane a Bratislava bola opäť v zápase. Inter napokon nepriaznivý výsledok otočil a oba celky sa rozišli do šatní za polčasového stavu 42:43.

Nitra iba o bronz

Nitra, pokiaľ chcela predĺžiť nádeje na finále, musela poriadne zabojovať. Hráči BK SPU zmobilizovali svoje sily. Trénerovi hosťujúceho tímu praskli nervy a hlavný arbiter odpískal technický faul pre lavičku Interu. Nitra sa dostala do mierneho vedenia a teraz boli hostia týmom, ktorý musel zabojovať. Po troch štvrtinách Nitra viedla 67:66. Hostia však vycítili príležitosť. Domácim basketbalistom dochádzali sily a tak bol Inter tímom, ktorému sa darilo v útoku. V závere Nitra vsadila na jednu kartu, no začala sa dopúšťať zbytočných faulov. Po prehre 90:95 a 1:4 na zápasy si tak Nitrania zahrajú sériu o bronz proti Spišskej Novej Vsi. Bratislava sa v bojoch o titul stretne s basketbalistami Komárna.

Nitra - Bratislava
1
Galéria
Nitra - Bratislava
30
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM