Monika Földešiová Rôzne

Ihrisko plné ozbrojencov

V rámci Medzinárodného dňa detí (MDD) pripravila polícia, armáda i hasiči viacero podujatí určených predovšetkým školákom.

Veľká prezentácia práce rôznych zložiek polície a záchranárov sa konala na futbalovom štadióne pod Nitrianskym hradom. Deti tu mohli na vlastné oči vidieť zásah policajných ťažkoodencov, prácu pyrotechnika, psovodov či riskantné akcie kukláčov zasahujúcich z vrtuľníka a strechy futbalovej tribúny.
Súčasťou podujatia Polícia a hasiči deťom bola aj prezentácia práce záchranárov a hasičov. Tí školákom previedli zlaňovanie zranenej osoby, či hasenie požiaru. Pri ukážke technického zásahu si deti mohli pozrieť vystrihovanie a záchranu osoby z havarovaného vozidla.
Počas MDD bola pre školákov otvorená aj základňa Protilietadlovej brigády Nitra. V kasárňach pod Zoborom pripravili vojaci rozsiahlu prezentáciu vojenskej techniky. „Bolo to tu pekné. Videli sme tanky, obrnené autá, protilietadlové zbrane aj radar. Určite prídeme aj na budúci rok,“ zhodli sa po prehliadke kasární žiaci zo Základnej školy na Nábreží mládeže v Nitre.

Zdroj, foto: TASR

MDD FC Nitra
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM