Rastislav Búgel Hokej

Ide do tuhého: Hokejisti sú pripravení, zdravotný stav je v poriadku

Víťazný tím zo semifinálovej série hokejovej Tipsport extraligy HK Nitra - HC'05 Banská Bystrica prepíše klubovú históriu a vo finále si zahrá vôbec prvýkrát. Miernymi favoritmi blížiacich sa zápasov sú Nitrania, ktorí v 1. kole nadstavbovej časti nedali šancu úradujúcemu majstrovi zo Zvolena.

Ilustračný obrázok k článku Ide do tuhého: Hokejisti sú pripravení, zdravotný stav je v poriadku
Zdroj: TASR

Zverenci trénera Antonína Stavjaňu vyhrali sériu hladko 4:0 na zápasy a pred semifinále mali takmer dvojtýždňovú pauzu.

„Sériu proti Zvolenu by som určite neoznačil za ľahkú. Zápasy nám vyšli podľa plánu. Mali sme takmer dvojtýždňovú pauzu, chlapci si oddýchli, doliečili si zranenia. Teraz je na nás tréneroch, aby sme ich motivovali, aby hrali rovnako ako proti Zvolenu,“ začal s analýzou blížiacej sa série kouč klubu spod Zobora.

Nepriaznivá séria

I keď Nitrania nastúpia proti súperovi z Banskej Bystrice oddýchnutí a nabudení po hladkom postupe cez Zvolen, určite budú mať v pamäti nepriaznivú bilanciu s „baranmi“ zo základnej časti. Zo šiestich vzájomných duelov v aktuálnej sezóne vyhrali Bystričania až päť. „Súper má veľmi odlišný, takmer svojský štýl. Žiadny iný tím v lige nehrá rovnako ako oni. My však chceme uspieť našim hokejom. Uvidíme, ktorý štýl bude napokon úspešnejší,“ dodal Stavjaňa.

Zdravotný stav potešil

Aj jeho potešil zdravotný stav obrancu Petra Königa, ktorý pre zranenie vynechal sériu proti Zvolenu. Ofenzívny bek odohral v základnej časti 46 duelov s bilanciou 11 gólov a 17 asistencií. S 28 bodmi bol siedmym najproduktívnejším hráčom klubu, medzi zadákmi bol po Dušanovi Milovi druhý. „Do zostavy sa vracia Peter König, ktorý určite nastúpi už v stredajšom prvom zápase. Naopak, sezóna sa skončila pre útočníka Mira Pupáka,“ prezradil aktuality o zdravotnom stave svojích hráčov A. Stavjaňa.

Sústredenie na vlastný výkon

Aj podľa útočníka Richarda Lelkeša sa Nitra bude musieť sústrediť najmä na vlastný výkon. Dvadsaťsedemročný center sa chce opierať najmä o ofenzívu. „My si chceme hrať svoje, doma určite útočne. Dôležité bude, aby sme vyhrali úvodné domáce zápasy a do Bystrice cestovali za stavu 2:0,“ uviedol Lelkeš.

Zápasy základnej časti sa podľa neho s play off stretnutiami nedajú porovnávať. „Viem o nepriaznivej bilancii s Bystričanmi. V základnej časti sme však mali veľa zranených, v niektorých zápasoch oddychovali naši kľúčoví hráči. Play off je o niečom inom“.

Lelkeš rovnako ako spoluhráči sa už na sériu proti „baranom“ tešia. „Po vyradení Zvolena sme takmer 14 dní iba trénovali. Už to bolo dlho. Myslím, že na súpera sme sa poriadne pripravili a na samotné zápasy sa už veľmi tešíme,“ dodal R. Lelkeš.

Semifinálová séria hraná na štyri víťazstvá sa začína v stredu. Prvé dva zápasy sú na programe v Nitre, v nedeľu 30. marca a pondelok 31. marca sa hrá v Banskej Bystrici.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM