Rastislav Búgel Správy

Ich práca neostala bez povšimnutia: Učitelia z Nitry sa môžu tešiť z krásnej pocty!

Práca učiteľa je náročná a mnohokrát nedocenená. Skupine pedagógov z nášho kraja sa však dostalo krásnej pocty, keď za svoju dobre odvádzanú prácu dostali ocenenie priamo od župy. Medzi poctenými nechýbali ani učitelia z Nitry. Toto sú ich mená...

Ilustračný obrázok k článku Ich práca neostala bez povšimnutia: Učitelia z Nitry sa môžu tešiť z krásnej pocty!
Zdroj: Dnes24.sk

Pred pád dňami slávili učitelia svoj sviatok – Deň učiteľov. Pri tejto príležitosti Nitriansky samosprávny kraj slávnostne ocenil 27 pedagógov z gymnázií a stredných odborných škôl. Ocenenie z rúk podpredsedu župy Juraja Horvátha prevzali pedagógovia z Nitry, Komárna, Nových Zámkov, Šale, Topoľčian, Šurian, Levíc, Tlmáč, Šiah a pocta sa ušla i pre učiteľov z Nitry. Ocenenými pedagógmi z nášho mesta sú Oľga Hodálová zo Strednej odbornej školy polytechnickej, Erika Miková z Gymnázia Golianova 68, Oľga Pechová zo Strednej odbornej školy Cintorínska 4, Magdaléna Vošická zo Strednej odbornej školy Nábrežie mládeže 1, Hilda Vančovská zo Strednej odbornej školy polytechnickej, Elena Trenčanská zo Strednej odbornej školy potravinárskej a Marta Pilková zo Strednej odbornej školy gastronómie a cestovného ruchu na Levickej 40.

Podpredseda župy poďakoval učiteľom za ich prácu a zdôraznil, že kvalitné vzdelávanie prináša pozitíva pre celú spoločnosť. „Práve preto je dôležité prácu pedagógov oceniť. Pretože rozhodujúcim faktorom a kľúčom k dobrému vzdelaniu je učiteľ a preto je práve toto povolanie také výnimočné,“ skonštatoval Horváth.

Ako pripomenul, školstvo patrí k prioritám nášho kraja, ktorý sa snaží prispieť k tomu, aby stredné školy v Nitrianskom kraji dokázali vychovávať absolventov schopných pokračovať vo vysokoškolskom štúdiu, prípadne sa uplatniť na trhu práce. „Tento cieľ nemôžeme dosiahnuť bez adekvátneho vybavenia škôl a bez kvalitných učiteľov. S tým súvisí aj otázka adekvátneho odmeňovania pedagógov a ich postavenia v spoločnosti. Je nesporné, že sú to kľúčové skutočnosti pre motiváciu učiteľov k novým pracovným aktivitám. Veríme, že aj v otázkach odmeňovania nastane zvrat k lepšiemu,“ uviedol Horváth.

Foto: NSK

Zdroj: tasr/dnes24

Kraj ocenil učiteľov
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM