Lucia Lauková Správy

Hutch z Colného úradu v Nitre má nato nos! Stal sa víťazom Majstrovstiev v špeciálnej kynológii

Pes menom Hutch svojimi schopnosťami prekonal konkurenciu nielen zo Slovenska ale i Česka či Maďarska. Stal sa majstrom v špeciálnej kynológii.

Ilustračný obrázok k článku Hutch z Colného úradu v Nitre má nato nos! Stal sa víťazom Majstrovstiev v špeciálnej kynológii
Zdroj: TASR

Belgický malinois Hutch z Colného úradu Nitra sa stal víťazom Majstrovstiev Zboru väzenskej a justičnej stráže v špeciálnej kynológii. Jubilejný 40. ročník majstrovstiev sa dnes skončil v Santovke v okrese Levice. Hutch si vybojoval prvenstvo v konkurencii najužšieho výberu 25 psov zo Slovenska, Českej republiky a Maďarska.

Psy a psovodi súťažili v dvoch kategóriách – omamné a psychotropné látky a výbušniny. Šesť disciplín museli najlepší psovodi zo Zboru väzenskej a justičnej stráže, Väzenskej služby ČR a Väzenskej služby Maďarska, Policajného zboru SR a Finančnej správy zvládnuť počas dvojdňovej súťaže v stanovenom limite a s čo najvyšším počtom bodov. „V každej kategórii mohli nazbierať až 100 bodov, pričom rozhodcovia prizerali na každý detail. Body strhávali nielen za chybné označenie či reakciu na vonkajšie podnety, ale všímali si aj vedenie psovoda či aktivitu psa po nájdení vzorky,“ informovala hovorkyňa Colného úradu Bratislava Katarína Tehlárová.

Súťažné disciplíny pozostávali z poslušnosti, prehliadky motorového vozidla, miestnosti, balíkov, korešpondencie a batožiny. V kategórii poslušnosť si Hutch z Colného úradu Nitra „vyňuchal“ druhé miesto, v celkovom hodnotení získal spolu so svojím psovodom Ladislavom Abrahámom víťazstvo.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM