Lucia Lauková Správy

Hrozivé zistenia o pití mladých v Nitre: TOTO sú rekordéri!

Čoraz viac sa objavujú prípady, kedy po alkohole siahajú mladí. Dôkazom sú aj zistenia nitrianskej Mestskej polície. Tie sú vskutku hrozivé.

Ilustračný obrázok k článku Hrozivé zistenia o pití mladých v Nitre: TOTO sú rekordéri!
Zdroj: TASR

Minulý rok bol v Nitre poriadne bohatý na porušenia zákona maloletými a mladistvými, ktorým je zakázané požívať alkoholické nápoje. Ako nás informoval Starší objasňovateľ Miloš Hajnovič z Mestskej polície v Nitre v roku 2015 riešili mestskí policajti celkovo 535 prípadov prípadov porušenia zákona za prítomnosti alkoholu. V tejto skupine sa nachádzajú okrem dospelých aj maloletí a mladiství občania.

V roku 2015 uložili policajti 6 pokút mladistvým vo veku od 15 do 17 rokov. Bez pokuty vyviazlo 34 mladistvých. S upozornením skončili taktiež 2 deti vo veku do 14 rokov.

Miloš Hajnovič ďalej uvádza, že zákaz konzumácie alkoholických nápojov je upravený v zmysle ust. VZN 15/2007 o verejnom poriadku §15 a pri riešení maloletých a mladistvých sa postupuje v zmysle ust. Zákona 219/1996 Z.z o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov a o zriaďovaní a prevádzke protialkoholic­kých izieb.

Podľa informácií, ktoré nám poskytla Mestská polícia v Nitre sa nájdu aj rekordéri, ktorí nerešpektovali zákaz konzumácie alkoholických nápojov. V roku 2014 ním bol len 12-ročný chlapec. Najmladšia osoba, ktorá porušila tento zákon v roku 2015 mala iba 13 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM