Správy

Hromadná jazda ulicami Nitry: Cyklisti chcú upozorniť na seba a problémy v doprave

Nitra zažije ďalšiu hromadnú jazdu na bicykloch. Cyklisti chcú takouto formou upozorniť na problémy v doprave, s ktorými sa musia stretávať.

Ilustračný obrázok k článku Hromadná jazda ulicami Nitry: Cyklisti chcú upozorniť na seba a problémy v doprave
Zdroj: Dnes24.sk

Piatok 25. júla bude v Nitre patriť cyklistom. Už tradične sa tu bude konať jazda Critical Mass. „Critical Mass je myšlienka a spoločná akcia, nie organizácia. Nemá formu protestu, ide skôr o využitie kritickej masy cyklistov v inak premotorizovanom meste,“ informujú organizátori. Chcú tak upozorniť na problémy, s ktorými sa počas cesty na bicykli musia stretávať na našich cestách.

Critical Mass v roku 2011: Pozrite sa, ako to celé začalo

„Cieľom je, aby si nás vodiči všimli a pri riadení vozidla s nami rátali. Myšlienka vznikla v San Franciscu v septembri roku 1992 a rýchlo sa rozšírila do vyše 300 rôznych miest všade na svete,“ informujú organizátori tejto cyklistickej akcie. Jazda Critical Mass sa aj v Nitre robí pravidelne posledný piatok v mesiaci.

Organizátori a účastníci cyklo jazdy sa riadia jednoduchým heslom: „Jazdíme zodpovedne, dodržiavame pravidlá cestnej premávky, ak budeme rešpektovať autá, autá budú rešpektovať nás.“ Stretnutie priateľov cyklistiky je naplánované na piatok 25. júla na Svätoplukovom námestí o 18:30 hodine.

foto: Peter Frank, archív 2011

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM