Rastislav Búgel Samospráva

Hroby sú plné! Na Chrenovej vyrastie nový cintorín

Mesto pripravuje na sídlisku Chrenová výstavbu nového cintorína. K prvým stavebným prácam bude patriť výstavba prístupovej cesty z Vrábeľskej ulice, ktorá sa má zrekonštruovať. Začať by sa malo už na budúci rok.

Ilustračný obrázok k článku Hroby sú plné! Na Chrenovej vyrastie nový cintorín
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

„Máme projekt Chrenovského cintorína. Predpokladám, že za nejaké tri, štyri roky už v meste nebude kde pochovávať. Takže projekt sa pripravuje a je potrebné začať práve touto prístupovou komunikáciou, na konci sídliska Chrenová. Týmto vlastne začneme výstavbu nového Chrenovského cintorína, pretože ten pôvodný je úplne plný a dnes sa tam pochováva už len do starých hrobov,“ vysvetlil nitriansky viceprimátor Štefan Štefek.

Mesto pripravuje výstavbu nového Chrenovského cintorína už niekoľko rokov. Ako informoval Štefek, malo by tu byť okolo 1200 hrobových miest i kolumbárium.

Po prípravných prácach tak bude musieť mesto hľadať vo svojom rozpočte zdroje na samotnú stavbu. Projektová dokumentácia hovorí o investícii na úrovni až dvoch miliónov eur. Výstavba nového cintorína má vyriešiť problém s akútnym nedostatkom hrobových miest na sídlisku Chrenová, ktoré má v súčasnosti 20.000 obyvateľov. Stáť bude po ľavej strane cesty na Levice, v blízkosti konečnej zastávky autobusovej linky číslo 13. Okrem výstavby cintorína a domu smútku bude potrebné doriešiť aj vybudovanie príjazdových komunikácií, inžinierskych sietí, parkoviska a ďalšej infraštruktúry.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM