Krimi

Evakuácia ľudí, poškodené okná aj dvere: Výbuch v reštaurácii spôsobila zábavná pyrotechnika!

AKTUALIZOVANÉ. Podľa vyšetrovania bola príčinou výbuchu v reštaurácii zábavná pyrotechnika. Skôr než došlo k explózii, podľa polície vhodil páchateľ dnu pravdepodobne cez okno kameň.

Ilustračný obrázok k článku Evakuácia ľudí, poškodené okná aj dvere: Výbuch v reštaurácii spôsobila zábavná pyrotechnika!
Zdroj: Webnoviny.sk

Na ulici P. Pázmaňa v Šali došlo skoro ráno k výbuchu, ktorý nastal v reštaurácii na prízemí bytového domu. „Polícia zistila, že dnešný výbuch v reštaurácii na prízemí obytného domu na ulici P. Pázmáňa v Šali spôsobila zábavná pyrotechnika,“ informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Podľa jej slov sa vyšetrovateľom podarilo zistiť, že zábavnú pyrotechniku niekto položil pred dvere reštaurácie.

„Skôr, ako došlo k explózii, vhodil neznámy páchateľ do vnútorných priestorov reštaurácie pravdepodobne cez okno kameň. Dôsledkom výbuchu boli poškodené okná a dvere na budove,“ uviedla Bruchterová. Kriminalistický technik už na mieste zaistil stopy, ktoré budú podrobené expertíze a znaleckému skúmaniu. Motív konania doposiaľ neznámeho páchateľa je predmetom vyšetrovania. Škoda zatiaľ nebola vyčíslená. Poverený policajt začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci.

Dramatické ráno si prežili aj tamojší obyvatelia bytovky, ktorých evakuovali. Evakuácii bolo podrobených približne štyridsať miestnych ľudí. Pri explózii našťastie nedošlo k žiadnym zraneniam.

dnes24/webnovi­ny/tasr

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM