Rastislav Búgel Kultúra

Horkýže Slíže sa chystajú na Koniec sveta

Na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu a v Steel Aréne sa na Konci sveta zídu špičkoví slovenskí umelci. Nebudú chýbať mená ako Richard Müller, Ivan Tásler, Jana Kirschner

Ilustračný obrázok k článku Horkýže Slíže sa chystajú na Koniec sveta
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: TASR

Nitrianska skupina Horkýže Slíže sa chystá na Koniec sveta. To je názov megakoncertu 12. decembra v Bratislave a 21. decembra v Košiciach. Na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu a v Steel Aréne sa na Konci sveta zídu špičkoví slovenskí umelci.

Na jedinečnej akcii nebudú chýbať mená ako Richard Müller, Ivan Tásler, Jana Kirschner, český spevák David Kraus, dokonca Terchovská muzika a, samozrejme, aj skupina Horkýže Slíže.

„Poznáme sa, tykáme si. Sú to fajn hudobníci a organizátor urobil dobrý mišung. Je to fajn, keď sa to strieda. Upokojujúca hudba sa strieda s energickou. Organizátor urobil dobrú dramaturgiu,“ uviedol pre médiá líder skupiny Horkýže Slíže Kuko.

Horkýže Slíže v tomto roku oslavujú 20 rokov na hudobnej scéne. Na novom bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu si zahrajú po prvý raz. „Na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu som ešte nehral. Bol som tam len na cirkusovom vystúpení so synom. Bude to pre mňa niečo nové. Hovorí sa, že tam je dobrá akustika, tak sa veľmi teším. Zahráme určite niečo špeciálne, pomiešame to tam. Nemám problém zaspievať s každým interpretom,“ dodáva Kuko.

Organizátor koncertu a šéf agentúry 212 Roman Hodoň sa s Kukom stretol, aby dohodol detaily spolupráce. „Slíže som počúval, kým deti nezačali niektoré verše opakovať aj v škole. CD som schoval, ale deti ich našli a púšťali si ich ďalej. S Kukom sme sa dohodli na výmene dresov, sú síce čierne, ale s neobyčajnými obrázkami,“ dodal na záver Hodoň.

Horkyze Slize
9
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM