Peter Dóža Kultúra

Horkýže Slíže pripravujú nové CD, vypočujte si prvú ukážku

Rocková kapela Horkýže Slíže, ktorá je známa svojim humornými textami, či vtipnýmými skladbami, už čoskoro predstaví svoj jubilejný 10. štúdiový album. Chlapci už dokonca pustili von i prvú skladbu s novej platne, vypočujte si ju...

Kapela vznikla 4.11 1992 v Nitre. Hrá prevažne punk-rock alebo comedy rock . Založil ju Peter Hrivňák – Kuko ( basa a spev) s Máriom Sabom – Sabotérom ( gitara ) a s Martinom Košovanom – Košom (bicie).

Prvý koncert Horkýže Slíže sa uskutočnil vo februári 1993 v DK Ivanka pri Nitre. V kapele sa časom vymenil bubeník Kočo za Mareka Viršíka a prišiel aj nový gitarista Juraj Štefánik.

**Za 20. rokov stihla kapela nahrať 1 demáč, 9 štúdiových albumov , 2 kompilácie best off a 1 Živák. ** Najväčšie hity kapely : Maštaľ; Logická hádanka; Telegram; Vlak; Brďokoky; L a G song; Kožky, perie; R’nB Soul; Bernardín; Emanuel Bacigala; Atómovy kryt; A ja sprostá; Silný refrén; Liza a Wendy či Mám v p… na lehátku

V tomto roku im pribudne už v poradí 10. štúdiový album. Výjde 4.11.2012, presne 20. rokov od vzniku kapely.

Ako znie v krátej videopozvánke k novému CD: “4.11.2012 výjde okrem Slnka aj niečo iné!” Kapela zverejnila jednu skladbu na ukážku, ktorú si tu môžete vypočuť:

Horkýže Slíže – Terárium [youtube=400,270]h­ttp://youtu.be/O­Pi6×TUc3Uo[/y­outube] Zdroj: youtube

Viac informácií zo študentského života sa [link=http://www­.student24.sk]doz­viete TU![/link]

student24/music-zone.eu foto: music-zone.eu

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM