Rastislav Búgel Hokej

Hokejový výjazd pomohol: Corgoni zdolali Piešťany!

HK Nitra zvládol zápas 44. kola hokejovej extraligy. Nitrania hnaní obrovskou fanúšikovskou podporou ovládli prvú tretinu zápasu a neustále hrozili.

Ilustračný obrázok k článku Hokejový výjazd pomohol: Corgoni zdolali Piešťany!
Foto: Rastislav Búgel

Po akcii Henricha Ručkaya minul z pravého kruhu Kováčik, z dobrej pozície vychytal Tomek aj Bajteka a keď svoj únik od modrej nepremenil Stümpel, ktorého blafák Tomek betónom vychytal, prišiel trest. Deväť sekúnd pred koncom tretiny fauloval Pupák Stupku a domáci dostali možnosť presilovej hry. Holovič vyhral buly, posunul na Raisa, ktorého tvrdá strela sa odrazila od spojnice žrdí a Holovič puk dorazil za Kristana – 1:0.

Gólová nádielka

Nitranom stačilo na obrat necelých päť minúť. Už po trinástich sekundách druhej tretiny tečoval Königovu strelu Stümpel a bolo vyrovnané. Na začiatku 25. minúty zakombinovali Piačka s Lelkešom a prvý menovaný dostal Nitru do vedenia – 1:2. V 27. minúte hrala Nitra presilovku, Haring však vybojoval za hosťujúcou bránkou puk, prihral na Stupku, ktorý ešte Kristana neprekonal, ale následne Haring už áno a vyrovnal. Piešťany okamžite po vyrovnaní išli do troch hráčov, keď fauloval Melichárek, ale Nitrania nevyužili viac ako minútovú presilovku 5 na 3. V 36. minúte obral Jakub Ručkay o puk Melichárka, prihral svojmu bratovi Henrichovi a ten opäť dostal Nitranov do vedenia.

Ustrážili vedenie

V 44. minúte hrali „Corgoni“ presilovku a stačilo im päť sekúnd na jej využitie. Nádašdi prihral Kováčikovi a ten poslal hostí do dvojgólového vedenia. V 49. minúte poslal M. Novák prihrávkou za obranu do brejku Lelkeša a ten zvýšil od žrde už na 5:2 pre Nitru. Odpovedať mohli Holovič aj Lušňák, najmä Lušňákova tutovka volala po góle, Kristan však vytiahol excelentný zákrok. Skóre zápasu uzavrel v 56. minúte Melichárek, ktorý využil zadovku Nemca a skóroval do prázdnej brány.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM