Rastislav Búgel Hokej

Hokejová extraliga je ohrozená: Ďalší ročník sa možno nezačne!

Mestá, sponzori a fanúšikovia už nevládzu financovať slovenský hokej. Hokejovej extralige podľa primátorov miest hrozí aj možnosť, že nová sezóna 2013/14 sa nezačne, alebo sa nedokončí

Ilustračný obrázok k článku Hokejová extraliga je ohrozená: Ďalší ročník sa možno nezačne!
Zdroj: Dnes24.sk

.Skonštatovali to na piatkovom stretnutí v Trenčíne. Problémy nastanú, ak sa slovenská vláda a poslanci NR SR nezačnú okamžite zaoberať zmenou financovania športovej infraštruktúry a daňovej legislatívy v oblasti športu. Podľa tlačovej správy zo stretnutia už dnes finančne podvyživené mestá dotujú ligu sumou viac ako štyri milióny eur. "Bez podpory miest, sponzorov a fanúšikov by minimálne vrcholový šport už nemohol existovať. Preto je nespravodlivé, že z nedostatočnej podpory hokeja, resp. športu ako takého, sú obviňované práve samosprávy, ktoré by taktiež privítali, aby sa do financovania športovej infraštruktúry vo väčšej miere, okrem štátu, zapájali aj vyššie územné celky,“ píše sa vo výstupe z rokovania.

Lepšia práca s mládežou

Primátori extraligových miest vyzvali predstaviteľov SZĽH a Pro-Hokeja, aby zaviedli taký systém, ktorý umožní, aby dorastenecké a juniorské tímy nevypadávali zo svojich súťaží, pokiaľ ich A-mužstvo hrá extraligu. "Zabezpečí sa tak lepšie a zmysluplnejšie dopĺňanie seniorských mužstiev vlastnými odchovancami,“ uvádza sa v stanovisku. Primátori miest sa budú chcieť v najbližšom čase stretnúť s predsedom vlády Robertom Ficom, s ministrom školstva Dušanom Čaplovičom i najvyššími predstaviteľmi SZĽH a Pro-Hokeja.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM