Rastislav Búgel Hokej

Hokejová dráma v II. lige: V napínavom zápase Nitra porazila Nové Zámky!

V 9. kole 2. hokejovej ligy hostili nitrianski hokejisti klub z Nových Zámkov. Napínavý zápas o druhé miesto priniesol pravé hokejové divadlo.

Ilustračný obrázok k článku Hokejová dráma v II. lige: V napínavom zápase Nitra porazila Nové Zámky!
Foto: Rastislav Búgel

Zápas začal vo vyrovnanom tempe. Ako prví sa však z gólo tešili hosťujúci hokejisti. Po štyroch minútach hry strieľal na nitriansku bránu Martin Uhnák a Nové Zámky sa dostali do vedenia (0:1). V 10. minúte prišla séria vylúčení na nitrianskej strane. Hlavný rozhodca dokonca za nešportové správanie realizačného tímu vykázal na tribúnu trénera Stanislava Mečiara (Nové Zámky). Nitrania sa snažili o zmenu stavu, no dobre chytajúceho Vaškoviča neprekonali. (0:1).

Nitra sa dostala do zápasu

V 22. minúte zápasu sa gólu dočkala aj Nitra. Puk do bránky nasmeroval Roman Hudák (1:1). V 25. minúte si na trestnú lavicu išiel sadnúť jeden z nitrianskych hokejistov. Nitrania aj v brániacej sa štvorici dokázali pravidelne ohrozovať bránu hostí. V 47. minúte prišlo nečakané zaváhanie hosťujúceho brankára pri rozohrávke. Puk spoza brány nahodil priamo pred svoju opustenú bránu, kde sa k nemu dostal Kristián Tonhauser a pohodlne skóroval (2:1).

Domáce víťazstvo

Tretie tretina začala domácim oslabením. Hostia sa snažili o skórovanie, no bránka Petra Púša nebola prekonaná. 11 minút do konca riadneho hracieho času hrali nitrianski hokejisti presilovú hru. Po strele z uhla sa puk posúval po bránkovej čiare hostí, no gól z toho nebol. V 54. minúte Nitrania nastrelili spojnicu novozámockej bránky a strhla sa potýčka. Dvojica hráčov po tvrdej výmene názorov putovala predčasne pod sprchu. Minútu pred koncom stretnutia prišlo vylúčenie na nitrianskej strane. Hostia si zobrali oddychový čas a odvolali brankára. Nové Zámky v posledných sekundách roztočili pred nitrianskou bránou poriadny kolotoč, no skóre sa už nemenilo.

HK 96 Dynamax Nitra – HC Nové Zámky 2:1 (0:1,2:0.0:0)

HK 96 Dynamax Nitra - HC Nové Zámky
39
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM