Rastislav Búgel Hokej

Hokejisti zvíťazili s dvadsiatkou: Posunuli sa na tretie miesto!

Nitrianski hokejisti sa konečne prebrali a predvádzajú výsledky hodné slovenského vicemajstra. Po víťazstve so slovenskou dvadsiatkou sú na treťom mieste v tabuľke.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti zvíťazili s dvadsiatkou: Posunuli sa na tretie miesto!
Foto: Rastislav Búgel

Úvodných desať minút prinieslo svižný hokej, o ktorý sa starali oba tímy. Napriek niekoľkým gólovým príležitostiam sa však skóre menilo až v závere prvej tretiny. Štyridsať sekúnd pred klasksónom našiel Jakub Ručkay krížnou prihrávkou obrancu Nováka, ktorý strelou švihom prekonal Okoličányho.

Vyrovnaná tretina

Ofenzívna aktivita oboch tímov pokračovala aj v úvode strednej časti hry a v 23. minúte priniesla reprezentanom vyrovnanie. Rehákovu strelu vyrazil Lakosil len pred Skalického, ktorý puk doklepol do bránky – 1:1. V polovici stretnutia nepomohla defenzíva juniorov svojmu brankárovi a ten ležiaci na ľade druhýkrát kapituloval po gólovej dorážke Bajteka. Aj na tento presný zásah však dvadsiatka odpovedala, a hoci Tábiho strela v 37. minúte najskôr opečiatkovala žŕdku, puk sa nakoniec odrazil do bránky – 2:2.

Nitra zápas zvládla

V tretej tretine sa postaral o víťazný presný zásah Henrich Ručkay. V 43. minúte využil ďalší nedôraz domácej defenzívy a puk poskakajúci v okolí bránkoviska poslal nekompromisne do siete – 2:3. Skóre stretnutia spečatil v závere gólom do prázdnej bránky Kováčik.

HK Orange 20 – HK Nitra 2:4 (0:1, 2:1, 0:2)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM