Rastislav Búgel Hokej

Hokejisti získali cenné body: Na domácom ľade pokorili Skalicu!

Hokejisti HK Nitra si na domácom ľade vybojovali dôležité víťazstvo. Nitranom sa podarilo pokoriť dobre hrajúcu Skalicu.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti získali cenné body: Na domácom ľade pokorili Skalicu!
Foto: Rastislav Búgel

Nitra začala tradične zostra, hneď v úvode musel Lipovský riešiť niekoľko nebezpečných situácií pred skalickou bránou a tlak domácich vyústil do gólu v 11. minúte, keď v presilovke puk po prudkej strele Koniga od modrej tečoval Henrich Ručkay za chrbát Lipovského – 1:0.

Vyrovnaný stav

V druhej tretine hostia zlepšili hru, v 27. minúte trafil v nájazde Kutálek hornú žrď nitrianskej brány a o minútu prišlo vyrovnanie, keď sa z nenápadnej akcie dostal Lažo pred domáceho brankára Kristana a umiestnenou strelou upravil na 1:1. V 37. minúte šli domáci opäť do vedenia, keď po peknej akcii pred Lipovským zakončil presnou strelou Filip Kuzma, čo bol jeho premiérový gól v extralige. 51 sekúnd pred druhou sirénou však hostia opäť vyrovnali, keď Mráz vystrelil na domáceho brankára a ten si puk nešťastne zrazil korčuľou do bránky.

Poistili víťazstvo

Tretia časť stretnutia začala šancami na oboch stranách, najväčšie nevyužili domáci Kmeč a Chrenko, keď Lipovskému pomohlo jeho umenie i konštrukcia brány. To však bolo v 48. minúte málo, pretože Henrich Ručkay si nakorčuloval na presnú prihrávku Stümpela a presnou strelou prekonal brankára Skalice – 3:2. Následnému tlaku hostí kontrovali Nitrania brejkovými situáciami, no ďalší gól videli diváci až 28 sekúnd pred koncom, keď Tománek poslal puk do prázdnej brány hostí pri power-play – 4:2.

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Hráčom sme zdôrazňovali, že Skalica je veľmi dobrá na puku, čo sa ukázalo aj v zápase. Išli sme do vedenia, ale hostia vždy vyrovnali. Bolo cítiť, že sme mali viac síl, čo nám v závere pomohlo. Práve takéto ubojované stretnutie sme potrebovali a dúfam, že už to bude len lepšie.“

Josef Turek, tréner Skalice: „Odohrali sme dobrý zápas, no robili sme chyby za čo nás súper trestal. Nitra bola o tie dva góly lepšia a zaslúžene vyhrala.“

Video pre vás pripravujeme!

HK Nitra - Skalica
1
Galéria
HK Nitra - Skalica
19
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM