Rastislav Búgel Hokej

Hokejisti víťazne: Na domácom ľade zdolali Trenčín

Nitrianski hokejisti v 43. kole najvyššej slovenskej súťaže odčinili bystrickú prehru. Na domácom ľade si poradili s hokejistami Trenčína.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti víťazne: Na domácom ľade zdolali Trenčín
Foto: Rastislav Búgel

Pod Zoborom sa stretli dva celky, ktoré mali doteraz vyrovnanú bilanciu 2:2 na zápasy. Prvý gól v stretnutí dosiahli v 12. minúte domáci, po peknej kombinácii sa k puku dostal Henrich Ručkay a umiestnenou strelou prekonal brankára Nagya – 1:0.

Rozhodujúca tretina

V úvode druhej tretiny predviedli Nitrania peknú akciu, Nádašdi poslal do nájazdu Henricha Ručkaya, do ktorého strely vložil hokejku Kováčik a puk prešiel pomedzi nohy brankára Trenčína. V 34. minúte domáci zvýšili vedenie, keď využili presilovku, Milo našiel peknou prihrávkou voľného Kováčika, ktorý švihom prekonal brankára hostí. Už o tri minúty využili presilovú hru aj hostia, po strele na bránu Nitry sa k puku dostal Mikula a pekným blafákom z boku prekonal Kristana – 3:1.

Hostia znížili

V 45. minúte poslal Tománek do útočnej tretiny Stümpela a skúsený nitriansky útočník prestrelil spoza obrancu brankára Nagya, toho vzápätí vystriedal Kutej. V 56. minúte sa hosťom podarilo znížiť, keď sa za bránou Nitry dostal k puku najproduktívnejší hráč Trenčína Dávid Buc, obkorčuľoval ľavý kruh a uzavrel skóre na 4:2.

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Dnes bolo na hráčoch vidieť, že si po stretnutí v Banskej Bystrici vstúpili do svedomia a do stretnutia išli koncentrovaní. Dnes to nenechali na náhodu, hrali zodpovedne a predviedli solídny výkon.“

Milan Staš, tréner Trenčína: „Odohrali sme veľmi zlý zápas, naše predsavzatia zostali na diaľnici. Nemali sme dobrý pohyb, nedohrávali sme súboje, náš výkon bol zlý. Body sa z Nitry vozia ťažko a najmä po takomto výkone sa tu bodovať nedá.“

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra - Dukla Trenčín
40
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM