Rastislav Búgel Hokej

Hokejisti to v Trenčíne roztočili: Nitra opäť lídrom Tipsport ligy!

Dukla začala zápas riadnym tlakom. Už v úvodnej minúte bol blízko ku gólu Dlouhý a po ňom Valenta preveril Gašparovič. Druhý tím ligovej tabuľky mohol skóre otvoriť po spolupráci Slováka s Milmanom, no ani oni neuspeli.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti to v Trenčíne roztočili: Nitra opäť lídrom Tipsport ligy!
Zdroj: TASR

Úvodný gól nabudených Trenčanov nepriniesli ani dve presilové hry v krátkom časovom úseku, keď pri nich bol najbližšie k presnému zásahu Ryzák, avšak aj jeho dokázal nitriansky gólman vychytať. V 10. min corgoni vystriedali gólmanov a do bránky sa postavil Trenčan. Toho preveril o tri minúty Šišovský, keď si ho aj položil, ale nedokázal zakončiť presne. Na začiatku 14. min sa Nitra dostala do vedenia. Po rýchlom protiútoku pred odkrytou bránkou nezaváhal Štefanka – 0:1. O dve minúty predviedol individuálne majstrovstvo Gašparovič, jeho strela však mierila nad bránu. Záver úvodnej dvadsaťminútovky priniesol až dva góly. Najskôr Milamovu strelu doklepol do siete Slovák a na opačnej strane sedem sekúnd pred sirénou upravil na 1:2 do odkrytej bránky Gašparovič.

Trenčín mal ideálny vstup do druhej tretiny. V 23. min využil presilovú hru Novák, keď usmernil puk do odkrytej bránky – 2:2. Domáci značne ožili a mali šance na dokonalý obrat. Gašparovič vyštartoval do samostatného nájazdu, lenže blafákom Trenčana neprekvapil. O malú chvíľku Holenda z ľavého kruhu nenamieril presne. Napokon sa do vedenia dostali opäť hostia. Laliberé dostal puk za kruhy a spoza brániaceho hráča prekonal Cháberu – 2:3.

Na začiatku poslednej tretiny Dukla dohrávala presilovku a dve sekundy po jej skončení sa jej podarilo vyrovnať. Gašparovič naservíroval puk Melichárkovi, ktorý z ľavého kruhu trafil odkrytú časť brány – 3:3. O päť minút však Nitra viedla znova. Laliberté posunul pred bránku Slovákovi a ten strelou z otočky upravil na 3:4. Onedlho bol blízko zrovnania skóre aktívny Gašparovič, ale vyrážačka Trenčana bola proti. V závere Nitra veľa domácim nedovolila. Dukla sa minútu a pol odhodlala odvolať Cháberu, čo využil na zvýšenie náskoku Macík – 3:5. Gólman Dukly zostal na striedačke aj naďalej a na konečných 3:6 upravil v poslednej minúte König.

HK Dukla Trenčín – HK Nitra 3:6 (1:2, 1:1, 1:3)

Marcel Hanzal, asistent trénera Trenčína: „Do zápasu sme vstúpili aktívne. Hráčom nemáme čo vytknúť. Chalani sa snažili. Zápas bol o jednom góle. Ak by sme ho dali my, možno vyhráme. Teší nás, že posledné zápasy sme odohrali aktívne. Nepadli nám góly, z čoho sa chceme do budúcna ponaučiť. Teší nás, že na záver roka prišlo veľa divákov.“

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: „Myslím, že diváci videli výborný, rýchly a bojovný zápas z oboch strán. Hokej mal teda všetko, čo by mal mať. Trenčín hral na začiatku dve presilové hry. Nás tieto momenty zomkli a o to viac sme bojovali. V poslednej tretine to bolo o jednom góle. Záverečné dva zásahy do prázdnej brány už boli iba čerešničkou na torte. Trenčín si nezaslúžil taký krutý výsledok, pretože hral skutočne dobre. Tri body nás tešia.“

Hokejisti to v Trenčíne roztočili: Nitra opäť lídrom Tipsport ligy!
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM