Rastislav Búgel Hokej

Hokejisti s plným bodovým ziskom: V Žiline rozhodla Stümpelova formácia

Nitrianski hokejisti konečne uchmatli všetky tri body. Na ľade Žiliny to poriadne roztočila formácia Jozefa Stümpela.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti s plným bodovým ziskom: V Žiline rozhodla Stümpelova formácia
Foto: Rastislav Búgel

Nitrania cestovali v treťom kole najvyššej slovenskej hokejovej súťaže na ľad Žiliny. Po prvých dvoch kolách mali na svojom konte tri body, keď najprv prehrali s Popradom v predĺžení, aby neskôr na domácom klzisku pokorili Piešťany až po nájazdoch. Cieľ tak bol jasný. Hokejisti nebrali nič iné, ako tri body.

Nitra vo vedení

Skóre zápasu otváral po 14 sekundách hry Tománek, ktorý po Novákovej strele dorážal puk za brankára Žiliny. Už v šiestej minúte sa Nitra dostala „na koňa“, keď sa na dvakrát presadil Richard Lelkeš. O štyri minúty prišiel protiútok domáceho celku, ktorý vyšiel Šimkovi a Žilina sa dotiahla na rozdiel jediného gólu. V 17.minúte tretieho kola hrala Nitra presilovú hru. Henrich Ručkay našiel Stümpela a ten sa bez problémov presadil (3:1).

Domáci doťahovali

Po 49 sekundách druhej tretiny bolo opäť znížené na rozdiel jedného gólu, keď počas dohrávanej presilovky premenil strelu Kristek (3:2). Nitra však opäť dvíhala ruky nad hlavu o 16 sekúnd neskôr. Po Ordzovenského strele prišiel teč Stümpela a Kosowský v bráne domácich opäť kapituloval. Na strane Žiliny prišlo po štvrtom inkasovanom góle k výmene brankárov. Tento ťah domácim vyšiel, lebo vzápätí znižovali zásluhou Moravca.

V úvode posledného dejstva Nitru podržal dobre chytajúci Lakosil, ktorému sa podarilo zlikvidovať niekoľko nebezpečných šancí Žiliny. V 53.minúte sa ešte presadil Ručkay v drese Nitry a bolo rozhodnuté.

MsHK DOXXbet Žilina – HK Nitra 3:5 (1:3, 2:1, 0:1)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM