Rastislav Búgel Hokej

Hokejisti o triedu lepší: Martin rozstrieľali na jeho ľade

Nitrania vycestovali do Martina s jasným cieľom. Úlohu favorita potvrdzovali už od úvodného buly. Nitra nezaváhala a odniesla si plný bodový zisk.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti o triedu lepší: Martin rozstrieľali na jeho ľade
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Súboj outsidera s favoritom priniesol podľa očakávania rýchly a kombinačný hokej predovšetkým v podaní hokejistov Nitry. Tí od začiatku ovládli hru na ľade a bolo len otázkou času, kedy svoju prevahu vyjadria aj číselne. Ich gólostroj otvoril už v 3. minúte Hrnka po peknej kombinácii tretej útočnej formácie hostí. V ďalších minútach sa síce domáci ubránili tlaku hostí, Važan a Petruška aj ohrozili brankára Laca, ale ten bol na mieste. V 14. minúte zastavila prudkú strelu Hrnku len žŕdka martinskej bránky, ale v 15. minúte sa tešili hostia aj druhýkrát, keď autorom gólu bol Kmeč. V závere 1. tretiny sa ešte vyznamenali brankári po strelách Fujeríka a na druhej strane Tománka.

Nitrianska strelnica

Hneď v úvode druhej tretiny pridali hostia tretí gól v 22. minúte po strele Mašlonku. Aj v ďalšom priebehu sa hralo v réžii hostí. Tí boli vždy o krok vpredu a z martinskej bránky si urobili doslova strelnicu. V 29. minúte bol na konci ďalšej peknej akcie hostí Hrnka.

Tománek potvrdil svoje kvality

Obraz hry sa nezmenil ani v záverečnom dejstve. Kvalita bola jednoznačne na strane hostí a tí si chvíľami robili s hokejistami Mountfieldu čo chceli.** V 45. minúte zvýšil už na 5:0 najlepší strelec súťaže Tománek. O minútu neskôr prekazil Hrnkovi hetrik úspešným zásahom Volentier.** Domáci sa v 59. minúte zmohli aspoň na čestný úspech, ktorý dal Petruška a prekazil tak nulu na konte Laca.

MHC Mountfield Martin – HK Nitra 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)

Góly: 59. Petruška – 3. a 29. Hrnka, 15. Kmeč, 22. Mašlonka, 45. Tománek.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM