Rastislav Búgel Hokej

Hokejisti Nitry z východu s poriadnou nádielkou: V Košiciach inkasovali 6 gólov

Zápas tretieho tímu s druhým mal od úvodu tempo, ale na gólové príležitosti si diváci museli počkať.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti Nitry z východu s poriadnou nádielkou: V Košiciach inkasovali 6 gólov
Foto: Rastislav Búgel

Domáci mali v úvodnej tretine viac z hry, no v tlaku neprekvapili brankára Valenta. V 8. minúte spravili hostia pozičnú chybu, otvorenou obranou prešiel Bicek a prekonal brankára Nitry. Domáci mohli svoj náskok zvýšiť v 14. minúte, ale v presilovke napriek viacerým šanciam neskórovali. V 17. minúte mohlo byť vyrovnané, keď sa dvojica Cope – Slovák dostala do úniku dvoch proti jednému, no zakončenie amerického útočníka bolo nepresné.

Košičania pokračovali v koncentrovanom výkone a ani v úvode druhej časti súperovi veľa nedovoľovali. V 26. minúte nepotrestal Suja chybu rozohrávajúceho Bajteka, no o dve minúty Košičania navýšili svoj náskok. Po Bicekovej strele spomedzi kruhov sa hostia nedokázali zmocniť puku a zmätky v ich obrane využil práve Bicek, ku ktorému sa dostal odrazený puk – 2:0. Až po polovici zápasu sa k slovu dostali aj Nitrania. Tvrdoň so Slovákom svoju spoluprácu pred brankárom Habalom nepretavili v gól a úspešný nebol ani Šille, ktorý neuspel v krátkom úniku. Hostia sa dočkali gólovej radosti v závere druhej časti. Obranca Milam po situácii zaváňajúcej postavením mimo hry nastrelil puk na košickú bránku a na Tvrdoňov teč bol Habal prikrátky – 2:1.

Psychologický aspekt tzv. gólu do šatne sa však neprejavil, keďže Košičania pomerne rýchlo získali späť dvojgólový náskok. Na začiatku 42. minúty zatiahol Kutálek „ručnú brzdu“ a hoci sa domáci dožadovali trestného strieľania, nasledovala „iba“ presilová hra. V nej Košičania rozhodili nitriansku obranu a po Jenčíkovej prihrávke sa zblízka presadil Varga – 3:1. Domáci pokračovali v koncentrovanom výkone a Nitranom veľa nedovoľovali. Košičania v presilovke v 53. minúte definitívne rozhodli o svojom víťazstve. Tibor Varga sa v rýchlosti dostal do útočného pásma a presnou strelou nad lapačku nedal Valentovi šancu – 4:1. Nitrania najmä v tretej tretine výrazne zaostávali za súperom a ten im strelil ďalšie góly. V 54. minúte sa spred bránky presadil Suja a do listiny strelcov sa o dve minúty zapísal aj Boltun.

HC Košice – HK Nitra 6:1 (1:0, 1:1, 4:0)

Góly: 8. Bicek (Suja), 28. Bicek (Dudáš, Varga), 42. Varga (Jenčík, Bicek), 53. Varga (Jenčík, Šmach), 54. Suja (Huna, Milý), 56. Boltun (Vašíček, Hričina) – 40. Tvrdoň (Cope, Milam). Rozhodovali: Baluška, Orolin – Synek, Šefčík, vylúčení: 2:3 na 2 min., presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 3636 divákov.

Miroslav Marcinko, tréner HC Košice: „Teší nás výkon, ktorý sme podali. Malo to nadšenie, elán. Zápas nebol jednoduchý, Nitra nás dostala aj pod tlak. Nakopol nás tretí gól v presilovke v tretej tretine. Chlapci ukázali veľkú silu, odhodlanie i nadšenie. Sme spokojní.“

Andrej Kmeč, tréner HK Nitra: „Z našej strany nie je čo hodnotiť. Podali sme hanebný výkon. Hráči si neuvedomujú, za aký klub hrajú. Hazardujú s jeho menom a aj so svojím. To je všetko.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM