Rastislav Búgel Hokej

Hokejisti nadelili Skalici osem gólov: O štyri zásahy sa postaral Lukáš Novák

Nitrianski hokejisti cestovali na ľad Skalice. Nitra našla stratenú formu a domáci celok poriadne rozdrvila.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti nadelili Skalici osem gólov: O štyri zásahy sa postaral Lukáš  Novák
Foto: Rastislav Búgel

Obe mužstvá začali vo svižnom tempe a hra sa prelievala zo strany na stranu. V 7. minúte prišlo zaváhanie skalickej obrany a z prvého gólu v domácej sieti sa tešil Slovák. Hostia zrýchlili hru, zvýšili dôraz a domáca obrana začala kopiť chyby, čo sa odzrkadlilo na ukazovateli skóre. Po dvoch presných strelách Lukáša Nováka a gólovom zápise Mráza svietilo na ňom pre Skalicu nelichotivých 0:4.

Druhú tretinu začali Záhoráci presilovkou, no nedokázali sa priblížiť na dostrel Lakosilovej bránky. Zníženie priniesla až 27. minúta, keď sa presadil domáci kanonier Vaškovič. Hneď po ňom mohol dostať svoj tím späť do zápasu Gründling, Lakosil ho však vychytal. V priebehu ďalších minút zrazil útočnú snahu domácich svojím tretím gólom v zápase Lukáš Novák a v závere tretiny sa ujala aj delovka Michala Nováka – 1:6.

Hneď v úvode tretieho dejstva sa štvrtýkrát presadil Lukáš Novák a vyhnal z bránky Romančíka, ktorého vystriedal Ďuriš. Domáci boli bezradní, čo Nitra využila a „dorazila“ ich ôsmym gólom. V 48. minúte ho dosiahol kanonier Tománek a stanovil na konečných 1:8. Nitra mala počas celého zápasu hernú prevahu a pod Zobor si zaslúžene odváža tri body.

HK 36 Hant Skalica – HK Nitra 1:8 (0:4, 1:2, 0:2)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM