Rastislav Búgel Hokej

Hokejisti doplatili na premrhané šance: Doma podľahli Senici

Nitrianski hokejisti prehrali ďalšie prípravné stretnutie. Na domácom ľade podľahli Dukle Senica.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti doplatili na premrhané šance: Doma podľahli Senici
Foto: Rastislav Búgel

Nitrianski hokejisti privítali na domácom ľade slovenského prvoligistu zo Senice. Vstup do zápasu mali opatrný obe mužstvá. Ani jeden tím však v prvej tretine nedokázal prekonať súperovho brankára.

Do prostrednej časti prípravného zápasu vstúpili lepšie Nitrania. V 25. minúte Nitra dvíhala ruky nad hlavu. Otvoriť stav stretnutia sa podarilo Chrenkovi. O sedem minút neskôr sa tešili aj súperovi hráči, keď po úspešnom pokuse Surovku dorovnali skóre (1:1).

Do poslednej časti zápasu vstupovala Nitra už iba s mladíkmi v zostave. Dve formácie mladíkov mali preveriť ich fyzickú pripravenosť. Nitrania už skórovať nedokázali, naopak Senica pridala svoj druhý presný zásah (1:2). Nitrania tak prehrali už tretí zápas v prebiehajúcej príprave.

Pre oficiálnu stránku HK Nitra sa po zápase vyjadril tréner Antonín Stavjaňa: „Znova sme zvolili model dvoch útokov, ktoré odohrali jednu polovicu zápasu. Teraz hráčov čakajú tri dni odpočinku, bola to teda jedna z posledných možností odohrať zápas s veľkým kondičným zaťažením. Stretnutie malo dobré tempo, veľa priestoru sme dali juniorom, aby nám ukázali, či s nimi môžeme počítať aj v zápasoch extraligy. Bolo vidieť, že v tomto nasadení ešte nie všetci mladíci na extraligu dorástli. Možno by to stačilo na 1.ligu, ale najvyššia súťaž by pre nich bolo ešte náročná. V tomto zápase bola však naša najväčšia slabina premieňanie šancí,“

HK Nitra - Dukla Senica
40
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
HK Nitra - Dukla Senica
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM