Rastislav Búgel Iné športy

Hokejbalový sviatok pod Zoborom: Nitru čaká prestížne medzinárodné stretnutie!

Nitrianskych hokejbalistov čaká počas nadchádzajúceho víkendu prestížne zápolenie. Na domácej pôde sa stretnú s víťazom českej hokejbalovej extraligy.

Ilustračný obrázok k článku Hokejbalový sviatok pod Zoborom: Nitru čaká prestížne medzinárodné stretnutie!
Foto: Rastislav Búgel

Nitrianske hokejbalové mužstvo HBK Nitrianski Rytieri sa v nedeľu 27. októbra postaví proti víťazovi českej hokejbalovej extraligy HBT Vlašim. Stane sa tak v rámci Česko-slovenského Superpohára. Ten začal svoju históriu písať minulý rok a stretnú sa v ňom majstri českej a slovenskej hokejbalovej extraligy.

Majú im čo vracať

V minulom roku sa nitrianski hokejbalisti postavili proti majstrovi HBT Vlašim ako hosťujúci tím. Na českej pôde vtedy Nitrania podľahli českému majstrovi 3:1. „Obsadenie Superpohára sa nezmenilo, keďže Vlašim obhájil titul u našich západných susedov a domáca Nitra získala svoj tretí titul v rade,“ informuje nitriansky tím na svojej stránke. Nitra tak má svojmu českému súperovi čo oplácať. „Motivácia je o to vyššia, že práve Vlašim je ešte aj úradujúcim svetovým šampiónom medzi klubmi,“ píše klub na svojej stránke.

S bohatým programom

Prvých sto divákov si zo zápasu odnesie pamätný suvenír na tento prestížny zápas. Okrem iného si klub pre fanúšikov pripravil pivo a kofolu zdarma. Hymnu pred zápasom zaspieva spevák skupiny Desmod Mário Kuly Kollár a česká speváčka Gygy. „Ako predzápas sa odohrá stretnutie MASTERS medzi Slovenskom a Českom. Pôjde o reprezentačné výbery nedávnych hviezd slovenského ako aj českého hokejbalu,“ informuje trojnásobný majster Slovenska HBK Nitrianski Rytieri Nitra.

Superpohár
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM