Rastislav Búgel Iné športy

Hokejbalisti na víťaznej vlne: V 11. kole získali ďalšie potrebné body!

Hokejbalisti HBK Nitrianski Rytieri Nitra si pripísali dôležité body v extraligovej tabuľke. Dohnali dvojgólovú stratu a zápas s prehľadom vyhrali.

Ilustračný obrázok k článku Hokejbalisti na víťaznej vlne: V 11. kole získali ďalšie potrebné body!
Foto: Rastislav Búgel

Nitrianski hokejbalisti sa v 11. kole najvyššej slovenskej hokejbalovej súťaže predstavili na ihrisku N-Sport Trend Pohronie BB. Do zápasu sa raketovo dostali domáci hokejbalisti, keď dvoma gólmi otváral skóre Lunter. Od tejto chvíle však oprate v zápase prebrali Nitrianski Rytieri. Dve minúty do konca prvej tretiny najprv znižoval Nitran Ladiver a následne Kašša (2:2).

Jediný presný zásah

Aktivita Nitrianskych Rytierov pokračovala aj v prostrednej časti zápasu. Nitrania však napokon v druhej tretine prekonali domáceho gólmana iba raz. V 26. minúte sa to podarilo Rímskemu, ktorý posielal Rytierov do vedenia (2:3).

Nitriansky kolotoč

Posledná tretina už naplno patrila hosťujúcim hokejbalistom. Ladiver sa dokonca tešil z hetriku, keď domáceho brankára prekonal dvakrát v rozmedzí troch minút. Nitrianski Rytieri ešte do konca zápasu pridali dva góly zásluhou Paulíka a Titku. Hokejbalisti spod Zobora tak za jednoznačného stavu 2:7 získali na ihrisku súpera dôležité body do extraligovej tabuľky.

„Dôležité bolo, že sme dali prvý gól a prestali sme zbytočne špekulovať. Mali sme aj nového hráča, ktorý veľmi dobre zapadol do tímu. Snáď sme sa už konečne naštartovali na víťazstvá,“ povedal pre oficiálnu stránku klubu tréner Nitry Viliam Somolányi.

N-Sport Trend Pohronie BB – HBK Nitrianski Rytieri Nitra 2: 7 (2:2,0:1,0:4)

Poradie extraligových klubov:

Poradie Tím Body
1. ŠK 98 Pruské 27
2. Imperial Vitamins Martin 26
3. LG AZHOKEJ Bratislava 20
4. HBK hokejmarket Skalica 19
5. HBK Kometa Vrútky 19
6. ŠHBK Ružinov 14
7. HBK Nitrianski rytieri Nitra 13
8. Jokerit Petržalka 13
9. PROTEF DT Pov. Bystrica 10
10. HBK Lion Svidník 8
11. MŠK Vegomont Kežmarok 7
12. N-Sport Trend Pohronie BB 4

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM