Rastislav Búgel Iné športy

Hokejbalisti dominovali aj vo finále: Po skvelom výkone sa stali majstrami Slovenska!

Nitrianski Rytieri aj v piatej sezóne za sebou získali titul majstrov Slovenska. Rozhodli o tom v treťom finálovom zápase.

Ilustračný obrázok k článku Hokejbalisti dominovali aj vo finále: Po skvelom výkone sa stali majstrami Slovenska!
Foto: Rastislav Búgel

Nitrianski Rytieri ukončili základnú časť aktuálnej sezóny na treťom mieste. Ich súper – LG AZhokej Bratislava základnú časť vyhral a tak sa séria začala v hlavnom meste. Nitrania však nezaváhali a prvé dve kolá finálovej série dokázali vyhrať. O všetkom sa tak mohlo rozhodnúť v treťom zápase pod Zoborom.

V zaplnenej hale videli diváci prvý gól z hokejok domácich hráčov. O ten sa v dvanástej minúte postaral Marek Slovák. Nitrania tak začali dobre, no gólová smršť ešte len mala prísť. Len sedemnásť sekúnd po začiatku druhej tretiny udrel König a Nitra sa dostala do dvojgólového vedenia. O tridsať sekúnd neskôr vyhnal z brány hosťujúceho brankára Kollár (3:0). Gólovú nádielku prostrednej časti hry uzavrel opäť Marek Slovák, keď bratislavského brankára prekonával začiatkom 19.minúty.

Zdalo by sa, že Nitra sa už nemá kam ponáhľať, no nebola by to pravda. V 26.minúte zápasu prišla veľká chyba v obrane hostí, ktorú využil Marián Riegel (5:0). V 35.minúte prišla skvelá akcia Rytierov, na konci ktorej do prázdnej bránky skóroval Milan Beniač (6:0). Bodku za celou sezónou napísal Cebo, keď zdecimovaných bratislavským radom priniesol ďalší zásah. Posledná minúta ešte priniesla veľkú šarvátku medzi hráčmi oboch táborov, no o výsledku už bolo rozhodnuté.

HBK Nitrianski Rytieri Nitra – LG AZhokej Bratislava 7:0 (1:0,4:0,2:0)

Fotografie zo zápasu pre vás pripravujeme!

Foto: Rastislav Búgel

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM