Šport

Hokejbalisti a futbalisti budú pomáhať: V Nitre odohrajú charitatívny turnaj

Športovci sa stretnú na tradičnej akcii, ktorá opäť pomôže ľuďom v ťažkej životnej situácii. Blíži sa charitatívny turnaj ŠOK Open.

Ilustračný obrázok k článku Hokejbalisti a futbalisti budú pomáhať: V Nitre odohrajú charitatívny turnaj
Foto: Rastislav Búgel

V poslednú augustovú sobotu, 29. 8., ožije klokočinský športový areál poriadnou dávkou hokejbalových a futbalových zápolení.

Konať sa tu bude pokračovanie tradičného charitatívneho multišportového turnaja ŠOK Open. Športovcov bude hostiť klokočinská Fara Aréna. Na štartové pole sa postaví osem hokejbalových mužstiev a šesť futbalových.

„Cieľom je podporiť rodinu Belicovú, ktorá sa nie vlastným zavinením ocitla v ťažkej životnej situácii, zabaviť sa a prehĺbiť športové priateľstvá,“ priblížili myšlienku akcie organizátori.

„Sme veľmi radi, že sa zo ŠOK Open stala tradícia, na ktorú sa hokejbalová, ale postupne aj mini-futbalová komunita teší. Je skvelé, že sa môžeme takto spolu stretnúť a pomôcť dobrej veci,“ povedal za organizátorov z občianskeho združenia ŠOK – Šport Osveta Kultúra jeho predseda Ján Ivančík.

Ako prvý sa o 8.00 hodine rozbehne hokejbalový turnaj. O dvadsať minút neskôr je na programe výkop prvého futbalového stretnutia, ktoré započne aj futbalový turnaj.

„Hokejbal sa bude hrať systémom 3 hráči + brankár, pričom hrací čas je 2 × 10 minút. Polčasy v play-off budú o dve minúty dlhšie. Najlepší tím po základnej časti si zabezpečí istotu semifinále, posledné mužstvo, naopak, turnaj opúšťa. Zvyšné štyri tímy sa krížovým systémom pobijú o zostávajúce semifinálové miestenky,“ vysvetľujú pravidlá organizátori.

Futbalisti si zahrajú systémom 4+1, pričom hrací čas jedného súboja bude 2×12 minút. Po zápasoch v základnej skupine bude pokračovať hrací deň vyraďovacími duelmi v semifinále. Následne sa tímy pobijú o cenné kovy.

Okrem športu bude pripravený aj stan, v ktorom sa hráči budú môcť schladiť pred letnou páľavou. Počas celého dňa bude k dispozícii hudba a chýbať nebude ani moderátor.

Organizátori sa postarajú aj o občerstvenie. Avšak vzhľadom na pandémiu tradičný guláš tento rok výnimočne nebude.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM