Lucia Lauková Správy

HLASUJTE: V Nitre by mohla pribudnúť nová služba Bike share, rozhodnutie je aj na vás!

V Nitre by sa mohol rozvinúť potenciál cyklotrás naplno. Prispieť by k tomu mal aj projekt Bike share. Rozhodnúť o jeho budúcnosti v našom meste môžete aj vy.

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: V Nitre by mohla pribudnúť nová služba Bike share, rozhodnutie je aj na vás!
Zdroj: TASR

Bike share, je systém, ktorý umožňuje užívateľom požičať si bicykel v bode A a vrátiť ho na mieste v bode B. Informujú o tom organizátori projektu na FB profile Bike share Nitra. „Systém bike share napomáha redukovať dopravné zápchy, hluk a znečisťovanie ovzdušia. Projekt by mal byť spočiatku zameraný predovšetkým na študentov dvoch nitrianskych univerzít,“ informujú na FB profile Bike share Nitra.

Ako uvádza Bike share Nitra na svojom FB profile, v prvej fáze prebieha zisťovanie záujmu obyvateľov Nitry, či by mali o zavedenie takejto služby záujem. Svoj názor môžete vyjadriť hlasovaním v našej ankete.

Podľa slov organizátorov je ich hlavným cieľom uľahčiť život študentom, ktorí každý deň dochádzajú do školy. „Práve takýto systém by študentom umožnil rýchle a efektívne presúvanie medzi ich univerzitou a autobusovou či železničnou stanicou. Okrem toho môžu byť bicykle využívané samozrejme aj na ďalšie účely ako je napr. preprava do knižnice, či na nákup. Naviac tento systém dopravy je ekologický a vo svete veľmi obľúbený,“ píše sa na FB Bike share Nitra.

Mesto Nitra navyše investuje do výstavy cyklotrás. Ako sme informovali v článku Nové cyklotrasy: Kraj ich chce stavať zo svojich i európskych peňazí pribudnúť by mali desiatky kilometrov nových cyklistických chodníkov v Nitrianskom samosprávnom kraji (NSK). Krajskí poslanci schválili dokument, týkajúci sa budovania cyklociest. Bol by to tak šikovný krok pre lepšie využívanie samotných cyklistických chodníkov.

Viac ľudí by možno privítalo aj lacnejšiu formu prepravy vzhľadom na nedávne rozhodnutie, ktoré prinesie zvyšovanie cien v Mestskej hromadnej doprave.

Foto: ilustračné

Využívali by ste službu Bike share ako formu dopravy v Nitre? Áno
Nie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM