Lucia Lauková Kultúra

Gurmánske špeciality, lunapark či Senzus: Na Klokočinskom jarmoku bude veselo!

Posledný prázdninový víkend bude už tradične patriť Klokočinskému Jarmoku. S letom sa budeme v Nitre lúčiť poriadnou dávkou zábavy. Pozrite sa čo nás čaká.

Ilustračný obrázok k článku Gurmánske špeciality, lunapark či Senzus: Na Klokočinskom jarmoku bude veselo!
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Jubilejný 15. ročník Klokočinského jarmoku sa nezadržateľne blíži. Odštartuje v piatok 26. augusta o 18.00 hodine. Jarmočná nálada potrvá tri dni. Podujatie zavŕši vystúpenie country skupiny v nedeľu 28. augusta.

O programe nás informovala Ľudmila Synaková z MsÚ v Nitre. „Prvý deň, piatok sa ponesie v ľudovom tóne s folklórnym súborom Jaročan. Prvému večeru dodá zábavnú iskru humorné slovo Štefana Skrúcaného a pritvrdí ho hudobná skupina LOJZO s programom S teplákmi na večné časy a nikdy inak,“ prezradila Ľudmila Synaková.

Špeciality aj adrenalín

Hneď v prvý večer sa môžete tešiť na tradičnú kotlíkovú fazuľovicu. Okrem nej sa budú podávať aj ďalšie špeciality, ktoré budú ponúkať jarmočníci vo svojich stánkoch. Chýbať nebudú adrenalínové atrakcie v lunaparku a jazda na koňoch a poníkoch.

Sobota pre deti

V sobotu 27. augusta si na svoje prídu najmä deti. Ako informuje Ľudmila Synaková, pripravené budú pre ne súťaže v kreslení o zaujímavé ceny – VMČ deťom, ako aj CVČ DOMINO ponúka deťom. „Program druhého jarmočného dňa ponúka aj vystúpenie folklórneho súboru Sálašan z Rumunska, ktorý si na Klokočinu odskočí z festivalu Tmačská grámora,“ povedala Ľudmila Synaková.

Podávať sa bude guláš

Nedeľa bude patriť súťaži o najatraktív­nejšieho strašiaka a tancovačke s hudobnou skupinou SENZUS.„Na programe je aj vozenie záujemcov na motorkách BIG BIKE BROTHERHOOD, vystúpenie Ivana TULIHO Vojteka s programom O ŠÚĽANCOCH i o inom, alebo veselo i vážne o kulinárskych dobrotách,“ dodala Ľudmila Synaková. Na záver jubilejného ročníka vystúpi country skupina TEXAS HAPPYBAND ORCHESTRA. Organizátori mysleli aj na vaše žalúdky, ktoré neostanú prázdne. Popri všetkej zábave sa bude variť a servírovať Klokočinský guláš.

Môže vás zaujímať:

KOMPLETNÝ PROGRAM: Klokočinský jarmok klope na dvere, zabaví opäť po roku!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM