Monika Földešiová Iné športy

Grand Prix Slovakia so štyrmi triumfami slovenských pästiarov

Slovenskí amatérski boxeri v nedeľu úspešne zavŕšili účinkovanie na trojdňovom turnaji Grand Prix Slovakia, ktorý sa uskutočnil v Nitre. Slováci získali v konkurencii 44 boxerov zo šiestich štátov štyri zlaté, štyri strieborné a dve bronzové medaily.

Športová hala Olympia bola svedkom zaujímavých súbojov, v ktorých sa nestratilo ani 14 slovenských zástupcov. Už tradične pútal veľkú pozornosť Sandro Dirnfeld v kategórii do 91 kilogramov, ktorý si vo finále poradil s Maďarom Joszefom Darmosom presvedčivo 20:9 na body. V najťažšej kategórii pre zranenie ruky nenastúpil do finále Štefan Slíž, ktorý si predtým poradil s Chorvátom Sime Filipim. Vo svojich kategóriách triumfovali aj Tomáš Vaňo, Michal Babiak a Roman Formánek, druhé miesta sa okrem Slíža ušli tiež Matúšovi Babiakovi, Filipovi Barákovi a Matúšovi Zupkovi. Bronz si odniesli Dávid Zold a Tomáš Hrabovecký.
Reprezentačný tréner Pavol Hlavačka vyslovil po turnaji spokojnosť. „Z môjho pohľadu bolo najzaujímavejšie semifinále, kde videli diváci niekoľko veľmi kvalitných zápasov špičkových európskych boxerov a výborne sa darilo aj našim chlapcom, z ktorých viacerí prekvapili svojím výkonom a postupom do finále. To bolo ochudobnené o štyri zápasy, ktoré sa neuskutočnili pre zranenia niektorého z boxerov. Necelé tri týždne pred ME určite nechceli riskovať zhoršenie svojich zranení. Všetkým chalanom ďakujem za dobrú reprezentáciu slovenského boxu,“ citovala Hlavačku internetová stránka Slovenskej asociácie boxerov amatérov.

VÝSLEDKY:
do 49 kg: 1. István Lakatos (Maď.), 2. Matúš Zupko (SR)
do 52 kg: 1. Roman Formánek (SR)
do 56 kg: 1. Patrik Velký (ČR), 2. Filip Barák, …, Dávid Zold, Roman Tatarka (všetci SR) bez umiestnenia
do 60 kg: 1. Tomáš Vaňo, …, Erik Bočko (obaja SR) bez umiestnenia
do 64 kg: 1. Gyula Káte (Maď.), 2. Matúš Babiak, …, Mário Zábojník a Patrik Rajcsány (všetci SR) bez umiestnenia
do 69 kg: 1. Michal Babiak (SR)
do 75 kg: 1. Nikola Jovanovič (Srb.)
do 81 kg: 1. Imre Szellő (Maď.), 3. Tomáš Hrabovecký (SR)
do 91 kg: 1. Sandro Dirnfeld (SR)
nad 91 kg: 1. István Bernáth (Maď.), 2. Štefan Slíž (SR)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM