Rastislav Búgel Hokej

Gólová prestrelka na ľade súpera: Hokejisti porazili Nové Zámky

Nitrianski hokejisti sa v rámci príprav na nadchádzajúcu sezónu vybrali na ľad Nových Zámkov. Zverenci trénera Antonína Stavjaňu skúšku zvládli.

Ilustračný obrázok k článku Gólová prestrelka na ľade súpera: Hokejisti porazili Nové Zámky
Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra odohrala druhý prípravný zápas s víťazom nadnárodnej MOL ligy. Tento krát Nitra cestovala na ľad Nových Zámkov. Divákov čakala poriadna gólová prestrelka.

Gólová prestrelka

Nitra sa dostala do vedenia v prvej minúte zásluhou Tománka. V 8.minúte prišiel na rad aj Piačka a Nitra sa dostala do dvojgólového vedenia. Na rad však prišli aj hráči Nových Zámkov. Zásluhou Polčíka a Dubeca bolo vyrovnané. O minútu neskôr sa však Nitra opäť dostala do vedenia po Tománkovom góle. Skóre prvej tretiny uzatvárali domáci hokejisti a bolo vyrovnané (3:3).

V rukách Nitry

Druhú tretinu začali lepšie nitrianski hráči. V 21.minúte sa presadil Bajtek a Nitra bola opäť vo vedení. O tri minúty si pripísali gól hráči na oboch stranách. Za Nové Zámky pridal posledný gól v zápase Uhnák, na nitrianskej strane bol ostrostrelcom Lelkeš. V poslednej minúte prostredného dejstva sa presadil aj Ručkay a Nitra sa dostala na koňa (4:6).

Zvládli záver

Posledná tretina už bola v rukách nitrianskych hokejistov, ktorí dokázali do súperovej siete dostať ešte dva puky. V 42.minúte sa po Štefankovej prihrávke tešil z gólu Pupák. Tri minúty pred koncom zápasu ešte upravoval stav stretnutia Henrich Ručkay. Nitra tak za stavu 4:8 z pohľadu domáceho tímu zvládla aj druhé stretnutie s víťazom MOL ligy.

HC Nové Zámky – HK Nitra 4:8 (3:3, 1:3, 0:2)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM