Rastislav Búgel Hokej

Gólová naháňačka v Piešťanoch: Nitra prehrala po nájazdoch

Nitrania sa od začiatku tlačili pred Šúreka, čoho dôsledkom boli dve dobré príležitosti v úvodných piatich minútach. Domáci brankár však pokusy kanoniera Tománka za svoj chrbát nepustil.

Ilustračný obrázok k článku Gólová naháňačka v Piešťanoch: Nitra prehrala po nájazdoch
Foto: Rastislav Búgel

Aktivita hostí sa stupňovala a v 8. minúte vygradovala do úvodného gólu, Jass našiel pred bránkou nekrytého Stümpela a ten so šťastím zasunul puk do siete – 0:1. Piešťany sa snažili o rýchlu odpoveď, Pašekov pokus z ľavého krídla však Lakosil kryl. Rýchla hra zo strany na stranu pokračovala, v 10. minúte neprepasíroval puk za Šúreka Jakub Ručkay. „Havrani“ sa napokon dočkali vyrovnania v 15. minúte, keď dokonale potrestreli chybu Nitranov počas presilovky. Kutálek našiel pred bránkou Holoviča a ten si vychutnal Lakosila blafákom do forhendu – 1:1.

Už po 35 sekundách hry v druhej časti si Tománek v samostatnom úniku vypýtal faul a trestné strieľanie s prehľadom premenil. Hostia mohli prísť o tesný náskok v 27. minúte, Toman s Vaculínom svoju aktivitu gólom nekorunovali. Nasledujúce minúty priniesli príležitosti prevažne na domácej strane a neutíchajúca aktivita viedla k vyrovnaniu. V 32. minúte predviedli Piešťany dobrú kombináciu s presnou koncovkou Mišuru – 2:2. Netrvalo však dlho a Nitra opäť viedla, o bleskovú odpoveď sa postaral po natlačení sa pred Šúreka z ľavej strany Jakub Ručkay.

Útočný hokej pokračoval aj v tretej tretine a Piešťany sa dokázali na svojho súpera dotiahnuť aj tretíkrát. V 47. minúte napriahol od modrej Rais a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Desať minút pred koncom vyslal hosťom varovný signál Mišura, ktorý trafil žŕdku Lakosilovej bránky. O necelú polminútu sa však už domáci tešili, na modrej sa opäť postavil k puku Rais a poslal Piešťany prvýkrát do vedenia. V 54. minúte však Nitra odpovedala rovnakou kartou, Šúrekovi prekĺzla do siete Bajtekova strela. Zápas napokon dospel do predĺženia, no o víťazovi rozhodli až samostatné nájazdy. Ten rozhodujúci premenil domáci útočník Tibor Kutálek a zabezpečil Piešťanom zisk dvoch bodov.

Jozef Krišák, asistent trénera ŠHK 37 Piešťany: „Chcel by som pochváliť atmosféru na dnešnom zápase, lebo je radosť hrať hokej pri takej atmosfére a obe mužstvá hrali naplno. Pochválim bojovnosť chalanov, lebo Nitra mala viac šancí ako my, ale dokázali sme sa s tým vyrovnať a som rád, že sa šťastie priklonilo na naše hokejky a získali sme dôležité body.“

Antonín Stavjaňa, tréner HK Nitra: „Dnes to bolo derby so všetkým, čo k tomu patrilo, hráči boli vyhecovaní a výsledok bol vlastne kópiou prvého zápasu, ktorý taktiež skončil 4:4. Hrali sme aktívne, mali sme šance, ktoré sme nepremenili, domáci však dali tri góly v presilovkách a to nám bolo osudným. Máme jeden bod, bohužiaľ nám dnes nepadol ten jeden gól navyše a nezískali sme aspoň ten extra bod.“

ŠHK 37 Piešťany – HK Nitra 5:4 pp a sn (1:1, 1:2, 2:1 – 0:0, 1:0)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM