Rastislav Búgel Rôzne

Geocaching v Nitre

Odbor školstva, mládeže a športu Mestského úradu v Nitre sa rozhodol tento rok zorganizovať pilotnú akciu pod názvom: „Geocaching v Nitre“.

Po úspešnom zrealizovaní akcie by sa zaradil geocaching medzi tradičné podujatia v meste Nitra.

V priebehu mesiacov máj až júl bude vytvorených 5 skrýš, ktoré môžu súťažiaci nájsť prostredníctvom GPS súradníc. Tieto budú zverejnené na stránke mesta Nitry www.nitra.sk, alebo budú registrovaným súťažiacom priamo zaslané. Ak niekto nemá navigačné zariadenie, môže hľadať prostredníctvom mapy, ktorú pre podujatie pripraví Útvar hlavného architekta mesta Nitry.

Podujatie je podporené nielen z technického hľadiska, ale aj z materiálneho hľadiska expertom pre navigačné zariadenie na Slovensku – GARMIN. Spoločnosť ponúka o.i. široké spektrum GPS navigačných zariadení pre geocaching, turistiku i šport. Ako spoluorganizátor ponúkne Garmin Slovensko, všetkým zaregistrovaným účastníkom exkluzívnu ponuku turistických GPS navigácií. Tak aby ste ešte pred začiatkom hľadania skrýš, boli dokonale vybavení pre ešte lepší a zábavnejší Geocaching v Nitre. Stačí sa zaregistrovať a emailom na siska@msunitra.sk, kde Vám spolu s inštrukciami doručíme aj kupón (voucher) na zvýhodnený nákup u spoločnosti Garmin.

Hľadanie skrýš sa začne 28. mája 2012 v pondelok, kedy budú zverejnené prvé súradnice a mapy. Každý týždeň v pondelok, bude zverejnená ďalšia skrýša až do 25. júna 2012, keď bude zverejnená posledná skrýša. V jednotlivých skrýšach budú indície, vďaka ktorým sa dostanete k výslednému slovu. Každý, ktorý sa dostane k výslednému slovu, bude zaradený do žrebovania o hodnotné ceny ako napr. turistická navigácia zo série eTrex od GARMIN. Vyhodnotenie a žrebovanie zo súťažiacich, ktorí sa dopracovali k výslednému slovu, sa uskutoční počas Cyrilo-metodských slávností 6. júla 2012 na Svätoplukovom námestí v Nitre.

Ak si sa rozhodol zapojiť do tejto súťaže, kontaktuj nás na tel.č.: 037/6520389 alebo e-mailom: siska@msunitra.sk. Podrobnejšie informácie k akcii budú poskytnuté už zaregistrovaným súťažiacim.

gps
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM