Rastislav Búgel Samospráva

Geocaching v meste pod Zoborom: Nitrania budú hľadať skryté poklady

Po roku sa všetci priaznivci outdoorovej aktivity zvanej Geocaching dočkali. Mesto Nitra si pripravilo druhý ročník úspešného hľadania skrytých „pokladov“.

Ilustračný obrázok k článku Geocaching v meste pod Zoborom: Nitrania budú hľadať skryté poklady

Geocahing je hra, pri ktorej majiteľ zariadenia s GPS podľa zadaných súradníc hľadá v teréne ukryté „poklady“. Tie tu pred ním umiestnil podobný nadšenec a uverejnil súradnice skrýše. Nakoľko sa zväčša jedná o malé škatuľky s drobnosťami, a naviac dobre ukryté, ich odhalenie je niekedy nesmierne zložité.

V Nitre sa bude hľadať

„Odbor školstva, mládeže a športu Msú v Nitre sa rozhodol aj tento rok zorganizovať akciu pod názvom ´Nitra caching´. Po úspešnom minuloročnom zrealizovaní podujatia pokračujeme druhým ročníkom, ktorý je zameraný na prírodné ale aj historické pozoruhodnosti v meste Nitra,“ informuje oficiálna stránka mesta. V priebehu dvoch mesiacov (máj, jún) bude vytvorených 5 skrýš. GPS súradnice k príslušným skrýšam budú uverejnené na stránke mesta. Pokiaľ nevlastníte zariadenie s GPS, hľadať môžete pomocou mapy. Stačí sa zaregistrovať na email siska@msunitra.sk. Inštrukcie a mapy vám budú na email doručené najneskôr dva dni pred zverejnením prvej lokality. „Hľadanie skrýš sa začne 27. mája 2013 v pondelok, kedy budú zverejnené prvé súradnice a mapy. Každý týždeň v pondelok, bude zverejnená ďalšia skrýša až do 24. júna 2013, kedy bude zverejnená posledná skrýša,“ informuje mestský portál. V skrýšach nájdete ukryté indície, ktorými sa dostanete k výslednému súťažnému slovu. Vyhrať môžete hodnotné ceny.

Cahing
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM