Lucia Lauková Správy

Geocaching pod Zoborom odštartoval: Lovci pokladov už začali s hľadaním prvej skrýše

Obľúbená outdoorová aktivita, pri ktorej sa nadšenci geocachingu menia na lovcov pokladov, je tu opäť. Začalo sa s hľadaním prvej tajnej skrýše.

Ilustračný obrázok k článku Geocaching pod Zoborom odštartoval: Lovci pokladov už začali s hľadaním prvej skrýše

Akciu pod názvom Nitrachaching, organizuje už piaty krát odbor školstva, mládeže a športu Msú v Nitre. V hre geocahing ide o hľadanie ukrytých tvz. pokladov v teréne, za pomoci GPS zariadenia. Súradnice skýš zverejňuje mesto Nitra na svojej stránke. Registrovaným súťažiacim sa zasielajú priamo.Ak niekto nemá navigačné zariadenie, môže hľadať prostredníctvom mapy, ktorú pre podujatie pripraví Útvar hlavného architekta.

Skrýše budú vytvorené v priebehu mesiaca jún. „V jednotlivých skrýšach budú indície, vďaka ktorým sa dostanete k poslednej skrýši v ktorej bude uložené riešenie. Každý, ktorý sa dostane k výslednému slovu, bude zaradený do žrebovania o hodnotné ceny od GARMINu a darčeky od mesta Nitra,“ oznamuje web mesta Nitra.

Hľadanie skrýš už beží, od 6. júna sú zverejnené prvé súradnice a mapy. Ako informuje web mesta Nitra, skrýše budú ďalej zverejňované 13. júna, 20. júna, a posledná 27. júna. Záverečné vyhodnotenie sa uskutoční počas podujatia Nitra, milá Nitra 3 júla. Ak máte záujem zapojiť sa stačí sa zaregistrovať emailom na chudy@msunitra.sk a dostanete mapy a inštrukcie.

V priloženej galérii nájdete mapu a súradnice prvého pokladu!

Foto: ilustračné

Geocaching Nitra
1
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM