Rastislav Búgel Futbal

Futbalový zápas jesene: Kto prezimuje na poslednom mieste Corgoň ligy?

V poslednom zápase pred zimnou prestávkou bude domáce FC Nitra hostiť klub DAC Dunajská Streda. Zápas môže poukázať na ďalšie smerovanie oboch klubov.

Ilustračný obrázok k článku Futbalový zápas jesene: Kto prezimuje na poslednom mieste Corgoň ligy?
Foto: Rastislav Búgel

Už v piatok 29. novembra sa rozhodne o futbalovom klube, ktorý prezimuje na samom dne tabuľky najvyššej futbalovej súťaže na Slovensku. V „šesťbodovom“ zápase privíta jedenásta Nitra poslednú Dunajskú stredu.

Štatistiky FC Nitra

V osemnástich doterajších zápasoch aktuálneho ročníka futbalovej Corgoň ligy sa FC Nitra a DAC Dunajská Streda poriadne natrápili. Oba celky majú na svojom konte iba po dve výhry, tri remízy a prehry si pripísali až v pätnástich prípadoch. Okrem bodového rozdielu sú oba tímy na spodku tabuľky aj z pohľadu vsietených a inkasovaných gólov. FC Nitra v doterajšom priebehu strelil 17 gólov, čo predstavuje 0,94 streleného gólu na zápas. Nitrania inkasovali najviac gólov. Konkrétne 47 v 18 zápasoch, čo predstavuje 2.61 inkasovaného gólu na zápas.

Nitrianskym futbalistom sa zatiaľ lepšie darilo na domácom trávniku. Obe klubové víťazstvá prišli v domácom prostredí, rovnako ako aj dve z troch nerozhodných stretnutí odohrala Nitra doma. Najväčšiu nádielku Nitra dostala na trávniku Slovana Bratislava (5:0).

Štatistiky DAC Dunajská Streda

DAC Dunajská streda sužujú podobné problémy. V 18 zápasoch skórovali futbalisti iba v deviatich prípadoch (0,5 gólu na zápas). Naopak, inkasovali druhý najvyšší počet gólov v doterajšom priebehu súťaže (2,27 gólu na zápas), čo predstavuje 41 gólov v bráne Dunajskej Stredy.

Oba víťazné zápasy si užili domáci diváci. Naopak DAC Dunajská Streda dokázal na domácom trávniku remizovať iba v jednom prípade, dva zápasy skončili nerozhodne na pôde súpera. Najviac inkasovaných gólov si DAC prinieslo z trávnika AS Trenčín (6:0).

Šesťbodový zápas

Zápas 19. kola futbalovej Corgoň ligy môže odpovedať na niekoľko otázok. Tou základnou je, kto bude pred jarnou časťou na poslednom zostupovom mieste. Výsledok zápasu môže mať výrazný dopad na psychiku hráčov v oboch mužstvách. Ani jeden z dvojice FC Nitra a DAC Dunajská Streda si nemôže dovoliť ďalšie zaváhanie.

Kto sa napokon po 19. kole usadí na samom dne tabuľky?

Zápas FC Nitra – DAC Dunajská Streda je na pláne v piatok 29.novembra o 17:30 hodine.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM