Rastislav Búgel Futbal

Futbaloví fanúšikovia sa mobilizujú: Nitra privíta rozbehnutého nováčika

Nitrianski futbalisti sa opäť predstavia pred domácim publikom. Čaká na nich poriadne naštartovaný nováčik.

Ilustračný obrázok k článku Futbaloví fanúšikovia sa mobilizujú: Nitra privíta rozbehnutého nováčika
Foto: Rastislav Búgel

Nitrianski futbalisti už majú za sebou prvé kolo druhej najvyššej futbalovej súťaže. Hippovi zverenci sa na nitrianskom trávniku stretli s Dubnicou. Omladený domáci káder nezaváhal a pred jadrom skalných fanúšikov zdolal súpera 2:0.

Dobrý štart nováčika

Úspešný štart absolvoval aj súper, ktorý Nitru čaká v sobotu 2.augusta. Sereď sa historicky predstavila v II.lige a premiéra to veru bola viac ako veľkolepá. Na domácom trávniku zostrelili futbalisti Serede hosťujúci Senec. Nováčik je tak pri chuti a nitrianski futbalisti to v sobotu 2.augusta nebudú mať jednoduché.

Spolu pre Nitru

Návštevnosť v posledných rokoch v Nitre na domácich zápasoch dramaticky klesla až na pokraj fanúšikovského záujmu. Vypadnutie z najvyššej súťaže by tak mohlo byť dobrým impulzom na tribúnach. Pod Zoborom vznikla fanúšikovská iniciatíva „Spolu pre Nitru“. Na sociálnej sieti má už viac ako 1000 fanúšikov. Po výzvach pred štartom druhej najvyššej futbalovej súťaže si cestu na štadión našlo niekoľko desiatok skalných priaznivcov. Tvorcovia myšlienky pripravujú nový chorál. Do budúcnosti by mali byť samozrejmosťou vlajky a klubové tričká. Fanúšikovská iniciatíva tak zavelila do útoku. Obnovenú priazeň budete môcť ukázať už túto sobotu 2.augusta o 19:30 hod. v zápase FC Nitra – ŠKF Sereď.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM