Rastislav Búgel Futbal

Futbalové prekvapenie pod Zoborom: Nitra doma zdolala Myjavu!

Futbalisti Nitry hostili v 24. kole najvyššej slovenskej súťaže Myjavu. Viac ako tisíc divákov si vychutnalo vytúžené víťazstvo.

Ilustračný obrázok k článku Futbalové prekvapenie pod Zoborom: Nitra doma zdolala Myjavu!
Foto: Rastislav Búgel

Prvý zaujímavý moment stretnutia sa odohral v 12. minúte, keď domáci Špalek trafil tyč brány Myjavy. O tri minúty neskôr sa to isté podarilo na opačnej strane Harbuľákovi, keď pri obrannom zákroku trafil konštrukciu vlastnej brány. V 29. minúte mali blízko ku gólu hostia, keď po rohovom kope Bruška a hlavičke Marčeka Putnocký s námahou vyškriabal loptu nad bránu, no už o minútu otvoril skóre Mikuš, keď premenil penaltu po faule Beňa na Böhma. V ďalších minútach boli hostia aktívnejší, Daniel z diaľky trafil brvno nitrianskej brány, Pekárovu strelu zneškodnil Putnocký a opäť Daniel poslal loptu nad bránu Nitry.

Nitriansky kolotoč

V 58. minúte sa Nitra dostala do dvojgólového vedenia. Mikuš dostal ideálnu kolmú prihrávku do brejku od Böhma a obhodil aj myjavského brankára – 2:0. V 75. minúte nebezpečne vystrelil domáci Husár, no o jedenásť minút bol Cleber úspešnejší, napriahol z 25 metrov a oblúčikom prekonal Solničku v bráne Myjavy, čím stanovil výsledok na 3:0.

FC Nitra – Spartak Myjava 3:0 (1:0)

Góly: 30. a 58. Mikuš, 86. Cleber

Foto: Rastislav Búgel

FC Nitra - Spartak Myjava 3:0
25
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM