Rastislav Búgel Futbal

Futbalové prekvapenie pod Zoborom: Domáci zdolali Banskú Bystricu!

Dobre rozbehnutý futbalový klub z Banskej Bystrice cestoval v 18. kole najvyššej futbalovej súťaže do trápiacej sa Nitry. Domáci celok však prekvapil.

Ilustračný obrázok k článku Futbalové prekvapenie pod Zoborom: Domáci zdolali Banskú Bystricu!
Foto: Rastislav Búgel

Prvý pokus na bránu zaznamenali hostia, Marcinova hlavička však Pernišovi problémy nenarobila. Nitra odpovedala gólom Bagiho v 11. minúte, ktorý dorážal loptu do siete po predchádzajúcom brvne Kostelného. O tri minúty sa na druhej strane dostal do koncovky Považanec, domáci brankár bol však pozorný. Ďalšiu nitriansku možnosť na skórovanie mal Cleber, jeho krížna strela si však cestu do brány nenašla. Peknú akciu následne potiahol Boszorád, no zakončenie Kolbasa bolo opäť nepresné. V 38. minúte po rohu hlavičkoval Bystričan Vajda, avšak lopta letela len do rúk brankára Nitry Perniša. Druhú sľubnú šancu mal v 44. minúte Ševčík, z otočky tesne minul bystrickú bránu a prvý polčas vyhrali domáci 1:0.

Nitra rozhodla

Krátko po zmene už Nitra vyhrávala o dva góly, keď po dlhom výkope Perniša sa k lopte dostal Cleber, obišiel následne aj brankára hostí a skóroval do prázdnej brány. V 63. minúte mohli hostia znížiť, Jurčova koncovka zblízka bola zblokovaná na roh a po ňom Vajda hlavičkoval do žrde. O tri minúty na opačnej strane dobrú príležitosť Clebera vyrazil Boroš na roh. Následne sa dvomi kvalitnými strelami prezentovali Bystričania, Peňašku vychytal Perniš a Považanec tesne minul. Festival striel pokračoval aj naďalej. Na strane Nitry pálil z prvej Kotrík, za Bystricu postupne Ľupták, Slančík do spojnice a prudko z uhla Jurčo. V 89. minúte bol po druhej žltej karte vylúčený hosťujúci Turňa, „vojaci“ prehrali pod Zoborom 0:2.

Vladimír Koník, tréner Nitry: „Dlho sme čakali na ďalšie víťazstvo. Počas reprezentačnej prestávky však hráči dobre pracovali a ja som im veril. Z našej strany tam bolo dnes veľmi dobré nasadenie a vôľa po víťazstve. Do druhého polčasu som mužstvo nabádal, že musí ísť stále za výhrou. Z môjho pohľadu sme si tri body zaslúžili.“

Norbert Hrnčár, tréner Banskej Bystrice: „Chýbala mi v zápase emócia a ochota pobiť sa o výsledok, preto aj tento duel dopadol tak, ako dopadol. Domácich sme ľahko pustili do vedenia a keď sme potom inkasovali druhýkrát, ťažko sa zápas otáča, hoci sme mali k dispozícii nejaké šance.“

Foto: Rastislav Búgel

FC Nitra - Dukla Banská Bystrica 2:0
29
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM