Rastislav Búgel Futbal

Futbalové nádeje po jeseni: Dorastenecké mužstvá úspešné!

Dorastenecké futbalové súťaže sa uložili na zimný spánok. Pozreli sme sa, ako sa v ich jesennej časti darilo nitrianskym dorasteneckým tímom.

Ilustračný obrázok k článku Futbalové nádeje po jeseni: Dorastenecké mužstvá úspešné!
Foto: Rastislav Búgel

Jesennú časť futbalovej súťaže uzavreli posledné zápasy aj v dorasteneckých tímoch. Tie nitrianske, na rozdiel od „A“ tímu, skončili na popredných priečkach. Tretie až piate priebežné miesto sú úspechom nitrianskeho mládežníckeho futbalu.

Najmladší na piatom mieste

Zverenci Jozefa Zajaca (U16) bojovali až do posledného kola jesennej časti so vztýčenou hlavou. Po štrnástich jesenných zápasoch prezimuje „šestnástka“ na priebežnom piatom mieste so ziskom 24 bodov. Na svojom konte má sedem víťazstiev, tri remízy a štyri prehry. Zajacovi zverenci sa tešili z 27 gólov, inkasovali 15.

Na prvom mieste je po jesennej časti MŠK Žilina so ziskom 35 bodov.

Sedemnástka tretia

Dorastenci pod vedením Martina Babinca (U17) majú rovnaký počet získaných bodov, ako ich mladší spoluhráči z U16 (24 bodov). Zaujímavosťou je, že majú na svojom konte rovnaký počet výhier, remíz a prehier (7,3 a 4). Babincovi zverenci rozvlnili sieť súpera 28 gólmi. Nitriansky celok inkasoval v jesennej časti 20 gólov.

Vedúcim tímom tabuľky U17 je MŠK Žilina so ziskom 34 bodov.

Devätnástka v hre o titul

Najväčšiu šancu na zisk ligového titulu majú dorastenci z U19. So ziskom 26 bodov (tretie miesto) strácajú na vedúcu Žilinu (28 b.) iba 2 body. Zverenci Cyrila Stachuru majú na svojom konte 8 víťazstiev, 2 remízy a 4 prehry. Bilancia je –1. Do súperovej brány trafila „devätnástka“ 29 lôpt, inkasovala 30.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM