Rastislav Búgel Futbal

Futbalová Nitra dvíha hlavu: Remíza so silným Trenčínom

Po minulotýždňovom úspechu so Senicou chceli Nitrania zaknihovať ďalšie víťazstvo. Domáci začali aktívne, keď po Cleberovomm peknom uvoľnení pálil Turčák z dobrej pozície veľmi nepresne.

Ilustračný obrázok k článku Futbalová Nitra dvíha hlavu: Remíza so silným Trenčínom
Zdroj: Webnoviny.sk

V 5. minúte Nitra už viedla, keď sa hlavou presadil Čermák. Po štvrťhodine hry sa vo výhodnej streleckej pozícii opäť ocitol Turčák, opäť ale netrafil bránku. Potom sa k slovu dostali aj Trenčania. Baézova strela bola nepresná a koncovka Williama skončila na hornej sieti. Nitrania kontrovali hlavičkou Bagiho, ale Volešák bol pozorný. V 43. minúte Trenčín vyrovnal, keď po zaváhaní domácej obrany skóroval van Kessel.

Bez gólu

Hneď po zmene strán spálil šancu Nitran Bagi a na opačnej strane ho napodobnil Baéz. Efektívne zakončenie predviedol potom Cleber, lopta si však cestu do bránky nenašla. V 72. minúte po štandardke hlavičkoval nad Bagi a o dve minúty si so strelou Vestenického poradil brankár hostí. Trenčín potom domácim zavaril, no van Kessel a ani Baéz úspešní neboli. Rozhodnúť mohol v 82. minúte striedajúci Vestenický, no sám pred Volešákom trestuhodne zaváhal. Dve minúty pred koncom gólman hostí vychytal aj Boszoráda, a keď sa neujal ani pokus Maleca na druhej strane, zápas sa skončil deľbou bodov.

Vladimír Koník, tréner Nitry: „Mali sme dobrý vstup do zápasu a snažili sme sa zobrať Trenčínu to, čo má silné. Druhý polčas bol celkom slušný, obidve mužstvá sa snažili streliť gól. Mužstvo už zdvíha hlavu a je sebavedomejšie, remíza tomuto zápasu sluší.“

Ivan Vrabec, tréner Trenčína: „Hrali sme proti disciplinovanému súperovi. V prvom polčase sme mali držanie lopty oveľa lepšie ako domáci. V druhom polčase to bol zápas hore-dole. Domáci mali väčšie šance a preto si myslím, že remíza je spravodlivá.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM