Rastislav Búgel Futbal

Futbalisti zabojujú o cenné body: V 7.kole vycestujú na trávnik súpera

Nitrianski futbalisti zabojujú v siedmom kole druhej najvyššej súťaže o cenné body. Vycestujú na trávnik FK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti zabojujú o cenné body: V 7.kole vycestujú na trávnik súpera
Foto: Rastislav Búgel

Nitrianski futbalisti sa snažia navrátiť divácku priazeň. Po dlhom trápení, keď prehrali tri zápasy v rade prišlo lepšie obdobie. Zverenci trénera Hippa dokázali vyhrať v posledných dvoch kolách. V siedmom kole Doxxbet ligy tak majú na rozdiel od svojho súpera určite väčšiu hernú pohodu na kopačkách.

Nitru čaká v siedmom kole FK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa. Klub vznikol v roku 2012 spojením tímu zo Žiaru nad Hronom a TJ Sokol Dolná Ždaňa. Ani jeden z tímov sa nemôže v aktuálnom ročníku pýšiť veľkými úspechmi. FK Pohronie však prehral posledné dve ligové kolá a so ziskom 6 bodov je na priebežnom deviatom mieste. Nitra aktuálne okupuje s 9 bodmi siedmu priečku.

Na rozdiel od svojho nedeľňajšieho súpera má Nitra plusovú bilanciu. V 6 kolách dokázala streliť 10 gólov, inkasovala osem. FK Pohronie sa naopak poriadne trápi. Svedčí o tom aj záporná bilancia 5 strelených a 10 inkasovaných gó­lov.

Nitrianski futbalisti by tak mali poriadne zabojovať. V prípade prehry sa na nich ich nedeľný súper bodovo dotiahne, čo bude znamenať preskočenie v tabuľke. V prípade víťazstva sa Nitra môže opäť posunúť v ligovej tabuľke na vyššie pozície, čo by rozhodne mladému nitrianskemu výberu pomohlo.

Súboj FK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa – FC Nitra je na programe v nedeľu 7.septembra o 15:30 hodine.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM